Heb jij fijn haar? Met deze 3 tips lijkt jouw haar voller

Het hebben van fijn haar kan behoorlijk frustrerend zijn. Er zijn een hoop kapsels die je net iets minder goed kunt rocken dan meiden met volle lokken. Ook bepaalde problemen op het gebied van styling komen jou maar al te bekend voor. Zo kun je nog zo zorgvuldig te werk gaan met een krultang, mooie krullen veranderen binnen 5 minuten in een losse slag, die 5 minuten later totaal uitgezakt is. Maar wees gerust: er is nog hoop! Er zijn namelijk een aantal simpele tips en trucjes die je kunt toepassen om je haar iets dikker te doen lijken. Arnolda, Color Manager bij The Color salon in Amsterdam-West, deelt ze met je.

Heb jij fijn haar? Met deze 3 tips lijkt jouw haar voller!

Fijn versus weinig

Arnolda wil om te beginnen een groot misverstand de wereld uit helpen. Wanneer je fijn haar hebt, is dat niet hetzelfde als weinig haar hebben. Ook als je haartype fijn is, kun je alsnog gezegend zijn met veel haar. Fijn haar houdt in dat de individuele haren dunner en gladder zijn dan gemiddeld. Dat betekent ook dat je nooit dikker haar zal krijgen, hoe goed je je haar ook verzorgt. Fijn haar hoeft echter niet hetzelfde te zijn als slap of futloos haar.

Tip 1: Blondes have more volume

Arnolda legt uit: “wanneer je haar blondeert wordt het stugger. Dat betekent dat je haar steviger aanvoelt en minder steil naar beneden valt, en dit zorgt weer voor meer volume. Daarnaast maakt deze stuggere textuur het makkelijker om je haar te stylen. Let er wel op dat je je haar niet dood blondeert. Er zullen dan stukken van je haar afbreken, wat er voor zorgt dat je haar er juist dunner uitziet.

Tip 2: Highlight it up

Arnolda: “Een andere manier om de illusie van dikker, voller haar te wekken, is het laten zetten van highlights. De subtiele kleurverschillen creëren diepte, wat zorgt voor een vol en gezond effect”.

Tip 3: Liever geen laagjes

Arnolda: “Als je echt fijn haar hebt, is het niet verstandig om een pony te laten knippen. Doordat het haar zo dun is, zal dit er al snel piekerig uitzien. Ga liever voor een kapsel dat niet te lang is, bijvoorbeeld een bob of een kapsel op schouderlengte. Blijf ook weg van kapsels met al te veel laagjes. Je hoeft niet per se te kiezen voor een kapsel op één lengte, maar te veel verschillende lagen kunnen ervoor zorgen dat je haar nog dunner lijkt”. Wil je toch een pony? Ga dan voor een variant die langs de zijkanten van je gezicht valt, zoals de trendy curtain bangs.

Heb jij fijn haar, en wil je graag persoonlijke tips van Arnolda of één van de andere Color Specialisten? Dat kan! Maak direct een afspraak bij één van The Color salons of stuur een WhatsAppje voor vrijblijvend advies. Hou daarnaast ons Magazine in de gaten voor nog meer tips, tricks en inspiratie!

Beeld: Unsplash