Hello hair goals: rose brown is dé trend voor brunettes

Zullen we ooit genoeg krijgen van rose gold? Ik zet mijn geld in op ‘nee’. Ik spotte deze haarkleur voor het eerst all the way back in 2015 en sindsdien is de trend eigenlijk niet meer weg te denken uit salons en van social media. En steeds wanneer het erop lijkt dat de populariteit van rose gold iets afneemt zien we een nieuwe variant opduiken. Zoals rose brown bijvoorbeeld, een tint waarvan vooral brunettes héél blij zullen worden.

Rose gold voor brunettes

Want hoewel blondines vaak net zo gemakkelijk van haarkleur wisselen als van outfit, is dat voor meiden met bruin haar net iets moeilijker; als je als brunette mee wil doen aan de nieuwste kleurtrends zoals pastel, neon en het “klassieke” rose gold moet je al snel aan de blondering. En dat ziet niet iedereen zitten, want geblondeerd haar vraagt nou eenmaal om wat extra onderhoudt. Wat dat betreft is rose brown dus behoorlijk low maintenance in vergelijking met andere trends.

Metallic effect

Zie jij jezelf deze zomer al aan het strand liggen met rose brown hair? Dan is het handig om te weten dat er wel een béétje bleach nodig is om de kleur te bereiken. Het rosy metallic effect creëer je namelijk door blondering, roze, rood, peach en kopertinten te mengen. Toch is zo’n mixje een stuk minder schadelijk voor je haar dan een volledige bleaching. Zeker wanneer je jouw colorist vraagt een treatment zoals Olaplex of Matrix Bond Ultim8 aan het kleur te voegen hoef je absoluut niet bang te zijn dat je eindigt met droge lokken en gespleten punten.

Het lijkt me duidelijk: ik ben fan. Jij ook? Maak direct een afspraak bij één van The Color salons. Op The Color Magazine verzamelden we alvast de mooiste rose brown inspiratie voor je.