Hoog op het lijstje van hotste kleurtrends: de subtle ombre

Subtiel, maar zeker niet saai: dat is de ombre die je dit voorjaar overal ziet. Bij uitstek geschikt voor iedereen met een lichte kleurangst, of gewoon voor mensen die van natuurlijke tinten houden. Deze ombre is namelijk zo subtiel dat je eigenlijk geen kleurverloop ziet. Hoe je dit effect bereikt? Voor een zachte look zonder harde lijnen en strepen is het belangrijk dat de verschillende tinten perfect in elkaar geblend worden. Dat is iets wat behoorlijk wat ervaring vereist. Ga hiervoor dus sowieso naar een professionele salon. Daarnaast speelt ook de kleurkeuze een belangrijke rol voor een zo natuurlijk mogelijk effect. Vraag je kapper warme, natuurlijke tinten te gebruiken, zoals koper, honingblond en chocoladebruin.

Sexy en draagbaar

De ombre is al een aantal jaar niet meer weg te denken uit het straatbeeld, en ook ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Dat is niet heel raar; het is een fijne manier om je kleur net even iets interessanter en spannender te maken, zonder dat het al te veel onderhoud (lees: kappersbezoeken) vereist. Daarnaast hebben kleurtechnieken als ombre, balayage en highlights nog een fijne bijkomstigheid; door het kleurverschil creëer je meer diepte, dat zorgt voor een vollere, gezondere look. En dat willen we allemaal wel, toch?

Kortom: de subtle ombre is draagbaar, modern én sexy. Niet voor niets selecteerde ik deze trend voor The Color’s nieuwe spring campagne. Ga jij binnenkort langs bij één van de salons voor deze kleur? Maak snel een afspraak met vermelding van #TheColorlovesBiolageR.A.W.ColorCare, dan ontvang je een leuk extraatje.