Dit is de ideale sunkissed haartrend voor de zomer

De zomer staat nu echt voor de deur, en dat betekent vaak dat we een paar tintjes lichter gaan met onze haarkleur. Nu wil een goed portie zonlicht daar wel bij helpen, maar als je toch iets te ongeduldig bent om te wachten tot de zon zijn werk heeft gedaan, kun je natuurlijk ook gewoon een bezoek brengen aan de salon. Bijkomend voordeel: een Color Specialist kan dingen die de zon niet kan, zoals het zetten van de perfecte karamelkleurige highlights. En dat komt goed uit, want laat dat nu net één van de grootste trends van het seizoen zijn.

Het fijne aan warme karamel-tinten is dat ze goed staan bij zo ongeveer elke huidskleur. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je eindigt met een kleur die niet bij je past. Een goede colorist zal precies zien welke tinten jou het best staan en de kleur speciaal voor jou op maat maken. Voor een extra subtiel effect kun je jouw color specialist vragen om babylights te zetten. Dit zijn highlights die zo dun zijn dat je ze eigenlijk niet ziet zitten, terwijl ze wel voor meer diepte in je haar zorgen.

Je kunt zo licht gaan als je zelf wilt, maar bedenk wel: geblondeerd haar heeft wat extra verzorging nodig. Gebruik dus zeker één keer per week een hydraterend masker en houd er rekening mee dat je zo’n vier à zes weken na de eerste kleuring even een bezoek moet brengen aan de salon om de kleur van de highlights op te frissen. Verder zijn deze highlights overigens ontzettend makkelijk te onderhouden; wanneer je de aanzet donker houdt, blijft de look natuurlijk en hoef je dus niet om de paar weken een uitgroeibehandeling in te plannen. Kijk, dat scheelt.

Ik ben in ieder geval groot fan van karamelkleurige highlights voor de zomer. Jij ook? Maak dan snel een afspraak bij één van The Color salons.