Dit is waarom je haargroei vertraagt, en zo los je het op

haargroei

Je zou denken dat het iets is wat je haar uit zichzelf doet: groeien. En natuurlijk is dat ook zo, maar soms lijkt het zó tergend langzaam te gaan. Niks mis met een bob of een pixie, maar wanneer je een kapsel uit wil laten groeien kan het wel erg frustrerend zijn als je haargroei vertraagd. Heb jij ook wel eens voor de spiegel gestaan met de vraag: waarom groeit mijn haar niet? The Chair’s professional team heeft de belangrijkste redenen maar ook oplossingen hoe jij je haar sneller kunt laten groeien op een rijtje gezet. Good luck!

Dit is waarom je haargroei vertraagt, en zo los je het op

#1 Je hebt te veel stress

Stress heeft niet alleen invloed op de staat van je huid, maar ook op je haargroei. Gevoelens als stress en angst (bijvoorbeeld doordat je te veel druk op jezelf zet of doordat je je te veel zorgen maakt) kunnen er niet alleen voor zorgen dat je haar minder snel groeit, maar kunnen ook leiden tot haaruitval. Alsof stress nog niet stressvol genoeg was… Nou heb je natuurlijk niet zoveel aan goedbedoelde opmerkingen als “doe gewoon wat rustiger aan” of “maak je niet zo’n zorgen”, maar het kan wel helpen om rust in je hoofd te brengen. Een oplossing waar veel mensen baat bij hebben is bijvoorbeeld mediteren. Van 20 minuten per dag zou je al een stuk kalmer worden. Jij blij, je haar blij!

#2 Je slaapt te weinig

Slapen is heerlijk, maar soms (oké, vaak) lijkt het wel of er te weinig uren in een etmaal zitten om aan de aanbevolen acht uur per nacht te komen. En daar heeft je haar net zo veel last van als jijzelf. De oplossing? Het is niet altijd makkelijk, maar maak voldoende slaap krijgen je prioriteit voor lang haar te krijgen. De volgende aflevering van die spannende serie kun je morgen óók nog kijken, maar naar bed gaan kun je maar beter niet uitstellen.

Shop onze favoriete look!

Sisters Point
DESIGNERFASHION
€39,95

Fiorucci
DE BIJENKORF
€391,50

Atelier des Femmes
DE BIJENKORF
€18,95

Brixton
DE BIJENKORF
€50,00

Scotch & Soda
DE BIJENKORF
€29,95

Dr. Martens
NELSON
€209,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Heb jij fijn haar? Met deze 3 tips lijkt jouw haar voller
Je haar stylen terwijl je slaap? Yes please!
Shape it! Zo werkt haar contouren

Beeld: Unsplash