Heb jij krullen? Dit moet je weten wanneer jij je haar laat kleuren

Het is duidelijk: krullen kapsels zijn zwaar trending, en dat zien we niet snel veranderen. Een mooie volle bos krullen mag absoluut gezien worden. Het straightenen of relaxen van je haar is echt niet nodig om goed voor de dag te komen – omarm je natuurlijke textuur! Van de catwalk tot de straat, overal zien we vrouwen die hun krullen met trots dragen, en daar worden we blij van. Zeker in combinatie met een mooie kleur. Want ja, ook dat is mogelijk bij The Color. Onze Color Specialists creëren eindeloos veel mooie kleuren voor dames (en heren!) met krullen in alle soorten en maten.

Wel handig om te weten: krullend haar reageert heel anders op een kleuring dan steil of golvend haar. Het is dus wel verstandig om hiervoor naar een gespecialiseerde colorist. Wil je zelf een afspraak maken, of liever eerst vrijblijvend advies ontvangen? Neem dan vooral contact op met één van onze salons.

Krullen tips van Color Specialist Shadée

  1. Voor de kinky krul (afro krul/-structuur) – Houd er rekening mee dat wanneer je dit haar ontkleurt, de rek er wat uitgaat. Wil je een krullen kapsel kleuren, denk dan aan een kleurtechniek als balayage of color melt. Dat is aan te raden om de ontkleuring in een aantal fases uit te voeren.
  2. Voor de Europese krul (van nature iets sterker) – Deze krul kan iets meer hebben dan een kinky krul, maar is nog steeds redelijk kwetsbaar. Zorg dat je een goed verzorgingsplan opstelt met jouw Color Specialist.
  3. Zorg voor een goed verzorgingsplan! Omdat krullend haar kwetsbaar is, is het vooral belangrijk om het goed te verzorgen met een product dat specifiek voor krullend haar ontwikkeld is. Inmiddels hebben de meeste professionele haarmerken wel een productlijn speciaal voor krullend haar.

Met krullen kun je dus alle kanten op. In ons magazine vind je de mooiste inspiratie, rechtstreeks uit onze salon.