Het leven van een Color Specialist: zo is het om van haarkleuren je beroep te maken

Elke week deel ik de mooiste en meest bijzondere haarkleuren met je. Maar heb je wel eens nagedacht over de mensen achter deze trends? Achter elke kleur zit een creatieve en getalenteerde colorist die deze kleuren bedenkt en creëert. Wat als ik je zou vertellen dat jij dat ook kunt? Echt! The Color College biedt The Color Basic cursus aan, een opleiding waarbij jij binnen 20 weken wordt opgeleid tot colorist. Om je een kijkje in het leven van een Color Specialist te geven vroeg ik The Color’s Lara Bosch (25) hoe het is om van haarkleuren je beroep te maken.

Niet geheel onbelangrijk: wat is een Color Specialist eigenlijk?

“Een Color Specialists is iemand die alles afweet van kleuren. Als ‘gewone’ kapper ben je vaak veel aan het knippen, en heb je af en toe een klant die gekleurd wil worden. Als Color Specialist ben je de hele tijd met kleur bezig, en daardoor weet je er ook veel meer van. Er ontstaan constant nieuw trends op kleurgebied, dus als Color Specialist moet je altijd op de hoogte zijn van wat er gaat komen.”

Wat maakt werken voor The Color anders dan werken voor andere salons?

“Het feit dat je de hele dag met kleur bezig bent is natuurlijk uniek en ontzettend leuk. Daarnaast speelt digitalisering een grote rol bij The Color. Je geeft klanten altijd advies via digitale moodboards. Dat is heel belangrijk, omdat je de kleur zo echt goed kunt laten zien. Zo kunnen we altijd een persoonlijk advies geven. Ook maken we heel veel gebruik van social media. We posten constant foto’s op Instagram, maar ook op Facebook en Pinterest.”

Hoe kwam jij op het idee om Color Specialist te worden?

“Ik heb altijd al een passie gehad voor kleur. Ik heb daarom ook een particuliere kappersopleiding gevolgd. Daar kon ik echt veel met kleur bezig zijn en niet alleen met dingen als permanenten. Ik heb dus eigenlijk altijd al in het kappersvak gezeten voor het kleuren, maar merkte bij andere salons dat ik toch veel moest knippen. Toen leerde ik The Color kennen en wist ik meteen: daar moet ik zijn.”

Wat doe je zoal als Color Specialist?

“Ik ben nu vooral mooie haarkleuren aan het maken. Maar ook met het creëren van goede beelden voor Instagram. Daarnaast is The Color Creative Team veel bezig met fotoshoots, trainingen en het schieten van video’s.”

Wat vind je het leukst aan je werk?

“Dat je mensen elke dag weer gelukkig kunt maken. Ik had net nog een meisje, zij had niet verwacht dat we haar haar zo zouden kunnen oplichten. Ze was echt blij verrast! Veel mensen hebben wel eens een negatieve ervaring gehad bij de kapper en het is zo leuk als jij ze het gevoel kunt geven dat je ze wél begrijpt.”

Welk advies zou jij geven aan iemand die overweegt om Color Specialist te worden?

“Volg kleurcursussen zodat je zelfverzekerd in de salon staat en meer durft. Wees vooral niet bang om fouten te maken, want van fouten leer je. Als je nog helemaal geen ervaring hebt als kapper of met kleuren is het zeker de moeite waard om The Color Basic opleiding aan The Color College te volgen. Als ik die kans vroeger had gehad, had ik die zeker aangegrepen.”

De eerstvolgende Color Basic cursus begint op 5 september 2017. Meer weten over een open dag of direct aanmelden? Stuur dan snel een mailtje naar college@thecolor.nl.