Met deze makkelijke haarkleuren hoef je niet elke maand naar de kapper

Je haarkleur laten bijwerken kan een prijzig en tijdrovend klusje zijn, en het is logisch dat dit niet altijd binnen je strak geplande budget en agenda past. Soms duurt het dan ook iets langer voordat je je kleur kunt laten opfrissen of je uitgroei kunt laten bijwerken. Gelukkig betekent dit echt niet per se niet dat je tussen salon bezoeken door met een rampzalig kapsel rondloopt. Er zijn meer dan genoeg kleuren die lang mooi blijven en niet iedere paar weken een touch up nodig hebben. Arnolda, manager bij The Color, deelt de beste tips voor makkelijke haarkleuren met je.

Met deze makkelijke haarkleuren hoef je niet elke maand naar de salon

Zijn er kleurtechnieken die ervoor zorgen dat je niet regelmatig een uitgroeibehandeling nodig hebt?

Arnolda: “Die zijn er zeker! Tegenwoordig zijn er heel veel technieken waardoor de uitgroei minder opvalt. Voor een subtiele verandering kan je kiezen voor een demi-permanente kleur die niet te ver van je eigen haarkleur ligt. Deze vervaagt iedere keer dat je je haar wast steeds een beetje meer. Als je toch liever voor een grote verandering gaat en je haar een stuk lichter wil laten kleuren, dan kunnen een balayage of een color melt goede opties zijn. Als je de aanzet iets dieper houdt of inzet met een toner, krijg je een natuurlijker effect waardoor de uitgroei minder opvalt.”

Wanneer je je haar blondeert, is het ontzettend belangrijk om je haar goed te verzorgen met de juiste producten. Zijn er bepaalde kleuren die minder schadelijk zijn voor je haar?

Arnolda: “Omdat demi-permanente geen ammoniak bevatten zijn deze nauwelijks schadelijk voor je haar. Het nadeel is dat je hiermee niet lichter kunt kleuren, maar je kunt deze kleuringen wel gebruiken om donkerder te gaan of het kleurkarakter van je haar te veranderen, bijvoorbeeld van koel naar warm. Ook met een Sebastian Cellophanes kun je op een niet-schadelijke manier van kleur veranderen. Deze treatment op natuurlijke basis legt een soort gloss over het haar. Hier kun je een kleur aan toevoegen om je natuurlijke kleur te versterken of juist aan te passen. Vooral heel mooi voor redheads!”

Helaas hebben niet alle kleuren een lange houdbaarheid. Welke kleuren was je er snel uit, en welke kleuren blijven juist wel lang zitten?

Arnolda: “Pastel- en grijstinten blijven niet lang zitten. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van het haar en hoe vaak je het wast, maar je kunt rekenen op een houdbaarheid van ongeveer 1 à 2 weken. Hierna is de kleur eigenlijk volledig vervaagd. Permanente kleuren blijven altijd het langst in het haar zitten. Dat geldt vooral voor donkere kleuren, of juist voor geblondeerd haar. Deze kleuren zullen niet vervagen, maar moeten echt uitgroeien.

Wil je graag persoonlijk advies, of gewoon meteen een afspraak maken met één van The Color salons? Stuur ons dan een WhatsAppje. Alle contactgegevens vind je op de website. En wees er snel bij, want tot 25 augustus krijg je nog 20% korting op je kleurbehandeling met de code #MYCOLORSUMMERPROOF!