Omarm je uitgroei: soft roots zijn hot

De tijd dat een duidelijke uitgroei een beauty faux pas was, hebben we inmiddels ver achter ons gelaten. Een donkere aanzet bij lichter gekleurd haar is inmiddels niet alleen oké, maar zelfs helemaal hot. Mijn favoriete variant van deze look is de soft roots trend, waarbij de verschillende kleuren van het haar subtiel in elkaar overlopen.

À la Selena

Hoewel ik uiteraard groot fan ben van fris gekleurd haar, is er ook iets te zeggen voor een look die net iets meer effortless oogt. Lived-in hair is al een tijdje een trend, en ook in 2018 doet een flinke uitgroei het goed. De opvallende look spotten we eind vorig jaar al bij Selena Gomez. Zij viel op de rode loper niet alleen op vanwege haar nieuwe lichtblonde bob, maar ook zeker vanwege de bijbehorende donkere aanzet, die door celebrity hair colorists Nikki Lee en Riawna Capri opzettelijk donker was gehouden. Belangrijk bij deze trend is wel dat de look ‘klopt’ en niet verwaarloosd oogt. Dit bereik je door je kapper of colorist te vragen de uitgroei te blenden met je gekleurde haar, zodat er geen strepen of harde lijnen ontstaan.

Lekker nonchalant

Naast de nonchalante look en feel heeft de soft contrasting roots trend nog een heel fijne bijkomstigheid: de vereiste onderhoud. Of beter gezegd, het gebrek daaraan. Want zolang je jouw haarkleur thuis goed verzorgt kun je je kappersbezoek nog best een weekje of twee uitstellen. Voor het bijwerken van de uitgroei hoef je het tenslotte niet te doen. Daar komt nog eens bij dat je lokken niet elke zes weken ontkleurd hoeven te worden, wat natuurlijk een stuk beter is voor de gezondheid van je haar. Kijk, daar word ik blij van.

Genoeg redenen om voor soft roots te gaan dit voorjaar, lijkt mij zo. Ben jij al om? Maak dan direct een afspraak bij een The Color salon bij jou in de buurt voor een vrijblijvend adviesgesprek.