Met dit simpele trucje houd jij je haarkleur veel langer mooi

Je haar wassen is noodzakelijk, dat zal ik zeker niet ontkennen. Toch is het een goed idee om het aantal wasbeurten te beperken. The Color’s Floor Mulder geeft aan: hoe minder je het haar wast, hoe beter de kwaliteit van je haar. Dat niet alleen; je nieuwe haarkleur blijft ook nog eens een stuk langer mooi wanneer jij je haar niet elke dag wast.

Allemaal leuk en aardig, maar als je het wassen van je haar te lang uitstelt kan dat nog weleens leiden tot vette lokken. Niet zo charmant… Maar er is goed nieuws: je kunt er namelijk zelf voor zorgen dat je haar langer schoon blijft. Ik geef je vijf tips om dit te doen.

#1 Maak er een gewoonte van

Het minder wassen van je haar moet een gewoonte worden. Wanneer jij je haar te vaak wast kan dit leiden tot een geïrriteerde hoofdhuid, droog haar en gespleten punten. Dat betekent dat je de keren dat je shampoo gebruikt moet afbouwen. En ja: dat kan even een ‘moeilijke’ periode zijn, waarin je haar iets minder fris aanvoelt dan je gewend bent. Even doorzetten, want het resultaat is het waard. Deze ongemakkelijke fase kun je trouwens prima overbruggen door een nonchalante knot je go to kapsel te maken.

#2 Gebruik de goede shampoo

Het woord “goed” is hier natuurlijk vrij subjectief. Wat goed is voor het ene haartype, doet niets voor het andere. Toch zijn er wel een paar basisregels waar je op kunt letten. Een heldere, doorzichtige shampoo is lichter en zal je haar minder verzwaren dan een dikke, melkachtige shampoo. Dat betekent dus ook dat deze shampoos ervoor zorgen dat je haar langer fris aanvoelt.

Klinkt best haalbaar, toch? Benieuwd wat de andere tips zijn om je haar minder vaak te hoeven wassen? Je leest ze in The Color Magazine.