Een statement maken doe je met dit korte kapsel

De korte bob, de pixie, de crop, zelfs de buzz cut… De afgelopen jaren zagen we al heel wat korte kapsels voorbij komen. Sterren zoals Katy Perry en Cara Delevingne zetten de schaar in hun lange lokken en waagden zich aan coole korte kapsels. Ze zijn niet de enigen, want ook buiten Hollywood kiezen steeds meer vrouwen voor korter haar.

Goodbye, ouderwets schoonheidsideaal

Het is een opvallende trend: in 2018 gaan steeds meer vrouwen kort. Niet alleen omdat het mooi of praktisch is, maar ook omdat je er statement mee maakt. Dat past natuurlijk goed in het huidige sociale en politieke klimaat; we willen niet langer massaal voldoen aan het traditionele schoonheidsideaal, maar kiezen liever voor een look die individualiteit en eigenheid uitstraalt. Want ja, ook als je meegaat met de trend kun je daar prima je persoonlijke draai aan geven.

Kort, korter, kortst: de tips

Ik kan me natuurlijk voorstellen dat het spannend is om de schaar zo rigoureus in je lange lokken te laten zetten. Tip: Ga naar een kapper bij wie jij je echt 100% op je gemak voelt. Ben je nog niet eerder in de salon geweest? Je kunt altijd van tevoren even langsgaan om kennis te maken. Ook handig: zorg dat je van te voren een duidelijk beeld voor ogen hebt van wat je wil en neem foto’s mee van het kapsel,  maar sta ook zeker open voor advies van jouw stylist. Want zelfs met een heel Pinterest bord vol inspiratie is het soms moeilijk in te schatten hoe zo’n korte coupe bij jou zal uitpakken. Wanneer je dit in gedachten houdt gaat het helemaal goed komen met jouw korte kapsel.

Wist je dat je voor een nieuwe coupe ook gewoon terecht kunt bij The Color? Onze Color Specialists kleuren namelijk niet alleen, maar knippen ook! Check de website om een afspraak te maken via WhatsApp. In ons magazine verzamelden we alvast de coolste inspiratie voor kort haar.