5x tips & tricks voor warrig en droog haar in de herfst

droog haar

Voor wie van verrassingen houdt, is het herfstseizoen de beste tijd van het jaar. De ene dag zit je buiten te genieten van een zonnestraaltje, het andere moment fiets je in een stormachtige wind en in de regen. Je garderobe op het weer aanpassen is daarom best lastig, evenals je kapsel. Toch kun je met een paar simpele tips en tricks je wapenen tegen warrig en droog haar in de herfst.

Tips & tricks voor warrig en droog haar

#1 Was je haar op de juiste temperatuur

Het is heel verleidelijk om de kraan extra heet te zetten tijdens het douchen (I’m guilty). Hier ben jij blij mee, maar je haar iets minder. Heet water is namelijk funest voor je haar. Het is veel beter om je haar te wassen met lauw water. Tip: Wanneer je het haar gewassen hebt met shampoo, is het goed om je lokken nog eens af te spoelen met koud water. Dit zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten, waardoor het vochtgehalte beter in balans blijft. Het zal in het begin even wennen zijn, niemand staat te springen om een koude douche. Maar alles voor die good hair day, hè!

#2 Vermijd alcohol

Geen zorgen! Dat wijntje op donderdagavond en de cocktails in het weekend kun je gewoon blijven drinken. We doelen namelijk op alcohol in haarproducten, want haarproducten met alcohol drogen het haar alleen nog maar meer uit. Let er in het vervolg, tijdens het shampoo-shoppen, dus op of er alcohol in zit.

#3 Gebruik haarmaskers

Zeker in de koude wintermaanden, wanneer je haar veel wordt blootgesteld aan de verwarming en het gure weer, is het goed om je haar extra te beschermen. Af en toe je haar verwennen met een fijn haarmasker is één van de allerfijnste tips voor happy haar. Wanneer je zeeën van tijd hebt, kun je aan de slag met het maken van eigen haarmaskers. Wanneer je weinig tot geen tijd hebt, raad een haarmasker aan met keratine. Het resultaat: gezond, glanzend haar dat makkelijk in model te brengen is. Bingo!

#4 Zorg voor voldoende vitamine A

Voldoende vitamine A is om tal van redenen essentieel voor het menselijk lichaam, maar dus ook voor de talgproductie. Wanneer je voldoende vitamine A binnenkrijgt, houd je de productie van talg optimaal. En dit kan droog haar voorkomen. Vitamine A zit onder andere in vis, fruit (sinaasappels en mandarijnen) en groente (wortels, broccoli en bloemkool).

#5 Bescherm je haar met een muts of baret

Om er voor te zorgen dat je haar niet warrig of droog wordt, kun je ook een muts, hoed of een leuk baretje dragen. Je beschermt je haar, het zit altijd in model én je loopt er fashionable bij.

☆ Good hair day ☆

About accessories
OMODA
€14,95

Balalook
BALA LOOK
€15,95

Calvin Klein
OMODA
€39,95

Gliss Kur
KRUIDVAT
€4,29

Andrélon
KRUIDAT
€5,05

Balmain
DE BIJENKORF
€26,50

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Waarom koffie het geheim is voor vol en gezond haar
Dit zijn dé haarkleur trends voor het najaar
5x zelf haarmaskers maken

Bron: Andrelon | Beeld: Getty Images