Trend Alert: dit is de nieuwe balayage

Heel goed nieuws voor iedereen die haar kappersbezoek nog wel eens te lang uitstelt: een uitgroei is hot! Na grote trends als rose gold, pastelkleurtjes en color melt zien we nu zogenaamde smokey roots (oftewel een diepe, donkere aanzet) veel terugkomen in het straatbeeld. Ook spotte ik de look al op menig social media kanaal. Het is de nieuwe balayage, met een rokerige natuurlijke kleuring. Klinkt goed, toch? Ik vertel je alles over deze nieuwe haarkleur trend.

Zoals de naam al verklapt ligt de nadruk bij smokey roots vooral op de aanzet, die een stuk donkerder is dan we het afgelopen seizoen gezien hebben. Was het een paar maanden geleden de soft roots trend met een zachte uitgroei die mijn hart veroverde; nu lijkt het gedaan met de subtiliteit. Uitgroei mag zichtbaar zijn en niet zo’n beetje ook. Je donkere aanzet verbergen is dus nergens meer voor nodig – al blijft het natuurlijk altijd leuk om te experimenteren met opvallende haaraccessoires. Met deze trend wordt ook duidelijk dat we langzaamaan toch echt afstappen van het volledig platina blonde haar (sorry Cara), een kleur die de vorige zomer nog enorm populair was.

De aanzet van deze smokey roots look is een donkere, natuurlijke haarkleur. Deze trend is perfect als je niet elke keer een bleaching wilt ondergaan, want: je haar kan flink uitgroeien zonder dat het er erg slordig of onverzorgd uitziet. Door de aanzet donker te houden kan er gewerkt worden met toners en die zijn een stuk minder schadelijk voor je haar dan bleek. Celebrities als Dree Hemingway, Olivia Wilde en Chiara Ferragni zijn allemaal al gespot met een donkere aanzet de afgelopen maanden, en ik weet zeker dat er nog veel meer mensen gaan volgen. Jij ook? Op The Chair verzamelde ik in ieder geval al de mooiste smokey roots beelden ter inspiratie.