Trend: de lage paardenstaart

De gemiddelde Nederlandse vrouw staat er niet om bekend dat ze heel veel aan haar uiterlijk doet. De laatste jaren is hier wel wat verandering in gekomen, mede dankzij de populariteit van nationale en internationale beauty goeroes, gok ik zo. Toch moet het vaak nog steeds vooral praktisch en makkelijk zijn. Ik denk dan ook dat heel veel vrouwen erg blij zullen zijn met de super simpele trend die we dit najaar veel zullen zien: de lage paardenstaart.

Do it like Mulberry

Die speelde namelijk een grote rol op de fall/winter 2017 catwalks dit voorjaar. Bijvoorbeeld bij Loewe, Tory Burch, Carolina Herrera, Prabal Gurung, Jason Wu, Oscar de la Renta, en Mulberry – om maar een paar shows te noemen. En dan heb ik het niet over de slordige chillen-op-de-bank-paardenstaart of de ik-heb-me-zwaar-verslapen-paardenstaart. Deze paardenstaart is strak, glad, en glanzend. Sterker nog, deze staart is zo chic dat ‘ie niet zou misstaan tijdens een classy diner of of een galafeestje.

Tijdens de Fashion Weeks spotte ik lage paardenstaarten versierd met zwarte linten, grote, geometrische spelden, en veelal afgemaakt met gigantische statement oorbellen. Meer dan genoeg mooie looks om zelf te kopiëren dus. En het mooiste: dit kapsel is echt super simpel zelf te stylen.

Het geheim van een goede gladde paardenstaart? Breng een beschermende spray aan en föhn je haar met behulp van een borstel naar achteren. Breng een beetje (met de nadruk op beetje!) olie aan op je handen en verdeel dit gelijkmatig door je haar. Zet de paardenstaart vast met een elastiekje en tem de laatste losse haartjes met wat haarspray. Dit laatste zorgt er meteen voor dat de paardenstaart gedurende de dag (of avond) beter blijft zitten. Je kunt de look nu zelf afmaken met het accessoire van jouw keuze – of gewoon zo laten natuurlijk.

Benieuwd hoe je de lage paardenstaart chic en stijlvol draagt? Op The Chair verzamelde ik de mooiste inspiratie. Zo ben je alvast volledig voorbereid op het najaar.