Trend Report: subtiele lowlights

lowlights

Wanneer je het woord ‘lowlights’ hoort, denk je waarschijnlijk niet meteen aan een stijlvol kapsel. Je hebt misschien wel associaties met streperig haar. Misschien dat het je nog het meest doet denken aan een zebra. Het is dan ook niet zo raar dat het donkere, mysterieuze zusje van de klassieke highlights een nogal twijfelachtige reputatie heeft. Gelukkig heeft de moderne lowlight hier eigenlijk niets meer van weg. Ben je op zoek naar inspiratie voor een nieuwe haarkleur? Kijk hier verder!

Lowlights, de nieuwe highlights

De nieuwste versie van de lowlights is een manier om je haar iets donkerder te maken en diepte in je kapsel aan te brengen. Dit alles zónder je haar te beschadigen. Wanneer je je haar lichter maakt, moet het vaak eerst gebleekt worden. Dat eist zijn tol. Misschien is jouw haar ook wel in verschillende tinten geverfd. Je kunt dan wel beamen dat de staat van je haar er niet op vooruit gaat. Dit is een van de vele bad habits die je haar beschadigen. Het mooie aan lowlights is dat ze prima gezet kunnen worden met een demi kleuring! Dit houdt in dat er geen ammoniak wordt gebruikt en hooguit een heel laag waterstof gehalte. Zo blijft je haar lekker gezond!

The Chair’s Colorista Floor Mulder, de ultieme expert op het gebied van haarkleuren, geeft ons alvast wat tips! “Voor een natuurlijk effect kies je voor een kleur die niet meer dan 3 à 4 tinten donkerder is dan jouw eigen haarkleur. De mooiste lowlights zijn zo subtiel dat je ze bijna niet ziet zitten, maar je haar – vaak in combinatie met highlights – wel een stuk levendiger maken. Ze kunnen aangebracht worden door middel van verschillende technieken: classic, barcode coloring block color, ecaille, color melt, of zelfs een mix van low- en highlights: dark dipping”. Genoeg mogelijkheden dus! Een professionele kleurspecialist weet precies welke lowlights bij jou het mooist zullen staan. Vraag deze daarom om advies.

Shop hier al het beste voor jouw haar

Christophe Robin
HUDSON’S BAY
€32,00

lowlightsMy Jewellery
MY JEWELLERY
€9,95

Bumble And Bumble
HUDSON’S BAY
€36,01

lowlightsBalmain
DE BIJENKORF
€26,50

Remington
WEHKAMP
€39,95

Moroccanoil
DE BIJENKORF
€26,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

 

Beeld: IMaxTree