Van plat naar power: zo haal jij alles uit jouw krullen

Eén van mijn favoriete haarstijlen is groot, groter, grootst, en met de juiste styling zijn jouw krullen groter dan ooit. In deze tutorial laat Color Specialist Britt je zien hoe je alles uit jouw krullen haalt.

Want hoe mooi krullen ook zijn, het is wel een haartype met een gebruiksaanwijzing. Het is dan ook ontzettend belangrijk om te kiezen voor verzorgings- en stylingproducten die specifiek voor krullend haar ontwikkeld zijn, én om deze op de goede manier te gebruiken. Een veelgemaakte fout is bijvoorbeeld dat ladies met krullen hun haar te vaak wassen, terwijl krullend haar over het algemeen juist een stuk minder wasbeurten nodig heeft dan steil haar. Een goede voedende conditioner is daarentegen essentieel voor krullend haar, omdat het sneller de neiging heeft om droog aan te voelen.

Als je de verzorging een beetje onder de knie hebt, volgt natuurlijk – minstens net zo belangrijk – de styling. Hou vooral deze tip van Color Specialist Britt in gedachten: voor een krul die er natuurlijk uitziet laat je de föhn een liggen en laat je je haar aan de lucht drogen? Wil je extra definitie in je krullen? Rol je haar dan pluk voor pluk om je vinger en zet dit vast met een aantal bouclé clips. Even laten drogen, en je bent verzekerd van krullen waar je u tegen zegt.

Meer weten over het verzorgen en stylen van krullend haar? Je leest er alles over in The Color Magazine.