Weinig volume? Was je lokken eens op deze manier


Krult je haar niet mooi, valt het plat of kroest het snel na het wassen? Even belangrijk als de juiste shampoo, de producten die je na het douchen gebruikt als de manier waarop je jouw haar stijlt, maakt jouw shampoo-techniek het verschil. En wij weten hoe je meer volume krijgt! Lees je mee?

Sorry, I can’t hear you over the volume of my hair

Vooral voor wie gekleurd haar heeft, krullen of haar dat snel kroest zijn sulfaatvrije shampoos de oplossing. Sulfaten zijn stofjes die je shampoo doen schuimen, maar zijn vaak nogal agressief en irriteren je hoofdhuid. Hierdoor verzwakken je lokken, waardoor ze sneller pluizig worden. Sulfaatvrije shampoos drogen je haar minder uit en vooral als je krullen hebt, is dat handig. Het enige gekke hieraan is dat je niet het gevoel hebt dat je lokken schoon zijn, omdat de shampoo niet echt schuimt.

Oplossing? Was je haar twee keer na elkaar. Reden? Bij de eerste keer reinigt een sulfaatvrije shampoo alle oliën en restjes op je hoofdhuid. Het wast alle shampoo, styling producten en vuil van je laatste douchebeurt eraf. Als je jouw haar hierna nog een keer wast, kan de shampoo echt beginnen met moisturizen, volume geven en verzorgen.

Eigenlijk komt het op hetzelfde neer als wanneer je jouw gezicht reinigt. Je moet eerst jouw make-up eraf halen voordat je grondig kan cleansen. Anders blijft er een laagje op je huid en zullen de ingrediënten niet voldoende inwerken. Dit is eigenlijk de beste anti-aging die er is en hetzelfde geldt dus ook voor shampoo en de levensduur van je haar. Twee keer wassen zorgt er bovendien voor dat je haarolie minder snel opnieuw terug komt. Wel oppassen dat je met deze techniek je haar niet uitdroogt. Je moet bij de dubbele shampoobeurt een goede conditioner gebruiken op de puntjes, anders gaat je haar crunchy aanvoelen en statisch worden zodra het droog is.

Shop hier de mooiste haar accessoires uit de shop!

My Jewellery
MY JEWELLERY
€9,95

Atelier des Femmes
DE BIJENKORF
€24,95

Atelier des Femmes
DE BIJENKORF
€24,95

Atelier des Femmes
DE BIJENKORF
€19,95

My Jewellery
MY JEWELLERY
€12,95

Atelier des Femmes
DE BIJENKORF
€24,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Heb jij krullen? Dit moet je weten wanneer jij je haar laat krullen 
Eindelijk het antwoord: zó stop je haaruitval

Beeld: Unsplash