Waarom je crèmespoeling vóór shampoo zou moeten gebruiken

crèmespoeling

Haarverzorging met de juiste haarproducten is natuurlijk van essentieel belang voor een mooie coupe, maar de volgorde van je routine is ook erg belangrijk. Als we onze lokken een wasbeurt geven, maken we ze eerst schoon met shampoo, om ze vervolgens te verzorgen met crèmespoeling. Toch? Blijkbaar is dit niet de juiste volgorde. Althans, als we hairstylist Nina Dimachki mogen geloven.

Crèmespoeling first!

Dimachki is naast hairstylist ook artistic director bij Kérastase en is van mening dat je beter eerst crèmespoeling in je haar kunt smeren, voordat je het wast met een goede shampoo. ‘Door je haar eerst te voeden met conditioner en het daarna te wassen, zorg je ervoor dat je haar niet zwaarder wordt,’ vertelt ze. Omdat je de vettige crèmespoeling er naderhand weer uitwast met shampoo, zal je haar er ook minder snel vet uit gaan zien.

Maar dat zijn niet de enige voordelen. ‘De conditioner geeft een soort primer aan je haar, waardoor je je shampoo vervolgens makkelijker en gelijkmatig kunt verdelen. Ook zorgt het ervoor dat je geföhnde coupe beter blijft zitten,’ aldus Nina.

Ga jij het proberen?

Shop de fijnste crèmespoeling!

Guhl
WEHKAMP
€6,99 5,29

Aussie
WEHKAMP
 €8,09 4,09

Elite
WEHKAMP
€16,00

Andrelon
KRUIDVAT
€3,79

Benecos
SOLOBIOMOOI
€6,49

Kiehls
DE BIJENKORF
€21,50

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Je haar slecht geknipt? 5x tips om de schade te beperken
Waarom koffie het geheim is voor vol en gezond haar
Dit zijn de haarkleur trends voor het najaar

Bron: Refinery29 | Beeld: Getty Images