Wil je weer mooi haar? Eet dan dit…

gezond haar

“Een volle haarbos is iets waar iedere vrouw van droomt. Tegelijkertijd is het lastig aanvoelen hoe het nu precies met je haar gaat en wat haar behoeften zijn. Want zo makkelijk als jouw huid je vertelt wanneer je zonschade hebt opgelopen, is je haar een echte binnenvetter… Maar met de juiste supplementen en voeding kom je een heel eind”.  – Karlijn van Holistik.

In tegenstelling tot je huid kan je haar niet aangeven wanneer het teveel zon gehad heeft. Het kan dus best zijn dat jouw lokken de afgelopen maanden een flinke opdonder hebben gehad. Maar geen paniek. Door slim te eten krijgen de 100.000 haren op je hoofd een boost van binnenuit.

Wil je mooi haar? Eet dan dit…

Als mens heb je gemiddeld zo’n 100.000 haren op je hoofd. Hoe belangrijk mooie haren ook voor je zijn, je haardos staat achterin de rij als het gaat om het opnemen van gezonde voedingsstoffen. Vitaminen, mineralen en andere bouwstoffen gaan namelijk éérst naar je organen. Alleen als er iets overblijft vinden voedingsstoffen hun weg naar de uiteinden van je lichaam. Dat terwijl haar dat dof en droog is geworden door de zomerzon juist wel wat extra voedingsstoffen kan gebruiken. Aan het einde van de zomer is het dus slim om voldoende biotine en zink binnen te krijgen. Dat zijn namelijk twee key ingrediënten voor gezond haar.

Biotine

Biotine (vitamine B8) is een stofje dat een gezonde haargroei stimuleert. Er zijn zelfs aanwijzingen dat het kaalheid en grijs worden tegen gaat. Volwassen hebben voldoende aan 300 microgram biotine per dag. Om genoeg biotine binnen te krijgen is het slim om proteïnerijke voeding te eten zoals (orgaan)vlees, vis en eieren (en dan vooral de dooier). Ook door het eten van noten (vooral hazelnoten, amandelen en pinda’s) kun je wat extra biotine binnen krijgen. Voor een overkill hoef je niet zo bang te zijn, een teveel aan biotine plas je namelijk uit.

Lees verder op Holistik. 

Shop hier de mooiste haaraccessoires

Becksöndergaard
DE BIJENKORF
€35,00

My Jewellery
MY JEWELLERY
€5,95

Coolcat
COOLCAT.NL
€6,99

My Jewellery
MY JEWELLERY
€5,95

Pico
DE BIJENKORF
€30,00

Comegetfashion
COMEGETFASHION.NL
€3,99

My Jewellery
MY JEWELLERY
€8,95

Becksöndergaard
DE BIJENKORF
€29,00

My Jewellery
MY JEWELLERY
€12,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰