Zo hou je zilvergrijs haar mooi in de zomer

We kunnen maar geen genoeg krijgen van zilvergrijs haar, en we zijn niet de enigen; in onze salons wordt nog volop om de kleur gevraagd. Logisch, want de metallic zilveren tint is prachtig. Toch is het wel een kleur met een kleine verzorgingshandleiding, zeker in de zomer. Wij geven je de tips om jouw zilvergrijze lokken mooi te houden in tijden van zon, zee, en lange dagen aan het zwembad.

#1 Was je haar tenminste één keer per week met een zilvershampoo

Het is misschien een inkoppertje, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: metallic zilvergrijs haar houd je alleen koel door af en toe een product te gebruiken met blauwe of violette pigmenten.

#2 Gebruik een UV-bescherming

Fun fact: niet alleen je huid, ook je haar kan schade oplopen in de zon. De boosdoener is UV-straling. Dit kan je haar uitdrogen en het kan er ook voor zorgen dat je kleur flets of juist geel wordt. Om dat te voorkomen kun je een speciale shampoo of spray met zonbescherming gebruiken.

#3 Maak je haar nat voordat je het water ingaat

Je haar is enorm absorberend en neemt dan ook alles op, van zout tot chloor. Door je lokken van tevoren te ‘verzadigen’ met kraanwater, zorg je ervoor dat zee- en zwembadwater minder invloed hebben op de kwaliteit van je haar. Dit betekent dat je haar minder snel verkleurt en je die koele, assige tint dus langer behoudt.

Ga jij ook voor zilvergrijs haar deze zomer? That’s the spirit! Maak direct een afspraak bij jouw dichtstbijzijnde salon. Goed nieuws: vanaf nu zijn er nog meer salons om uit te kiezen! Op zaterdag 9 juni gaat namelijk onze vierde salon open en wel aan de Haarlemmerdijk in hartje Amsterdam. Een afspraak maken kan via WhatsApp: 0615582239. Like de Facebook pagina om op de hoogte te blijven van leuke nieuwtjes en acties. Hint, hint: we hebben alvast een héél mooie openingsactie voor je klaarstaan!

 

LEES OOK:

Heb jij krullen? Dit moet je weten wanneer jij je haar laat kleuren
Dit is de ideale sunkissed haartrend voor de zomer
Ga jij voor millennial pink haar? Dan moet je dit weten!