7 x zo voorkom je statisch en droog haar

Spotlight-pluizig-haar Voor wie van verrassingen houdt is de herfst de beste tijd van het jaar. De ene dag zit je lekker buiten van een zonnestraaltje te genieten, het andere moment fiets je in de regen in een stormachtige wind. Je garderobe op het weer aanpassen is daarom best lastig, evenals je kapsel. Toch kun je met een paar simpele tips je wapenen tegen statisch, droog en warrig herfsthaar! Statisch haar ontstaat door een hoge luchtvochtigheid. Je haar gaat er van knetteren en blijft plakken aan je borstel en aan je gezicht. Enorm irritant!

Kleding

Probeer zo min mogelijk synthetische kleding te dragen. Dit materiaal is statisch van zichzelf en verergert het statische effect op je haar. Je merkt het al als je een trui of top uittrekt dat de stof gaat knetteren.

Conditioner

Doe een beetje conditioner in een klein spuitbusje en stop deze in je handtas. Als je haar statisch is, hoef je slechts je emergency-spray uit je tas te pakken en op je haar te sprayen. Spray het alleen op de lokken, niet op de aanzet anders wordt je haar in no time vet.

Kammen

Kam of borstel je haar niet te vaak. Wil je het toch kammen, spray dan wat haarlak op je kam en haal het door je haar.

Warmte

Warmte is niet goed voor je haar dus vermijd zo veel mogelijk apparaten zoals föhns en stijltangen. Of stijl of föhn je haar op een minder warme stand of met een speciale pre-heat spray zoals van Redken ‘smooth down heat glide’.

Olijfolie

Lijk je ’s ochtends wel een ragebol met je droge en pluizige haar? Dan is een scheutje olijfolie of zonnebloemolie door je shampoo of conditioner een idee. Dit zorgt voor extra glans en het haar wordt minder droog en pluizig. Gebruik aleen niet te veel olie, je haar wordt er namelijk vetter van. Beter is het ook om dit alleen in je haarpunten te gebruiken. Producten met arganolie werken ook goed en herstellend.

Droogtrommeldoekjes

Er bestaan speciale droogtrommeldoekjes die er voor zorgen dat je kleding fris ruikt en niet statisch wordt. Deze doekjes zijn bij uitstek geschikt om ook je haar antistatisch te maken. Wrijf met een doekje over je haar en je statische haren verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Water

Genoeg water drinken is niet alleen goed voor je lichaam, ook je huid en dus ook je hoofdhuid krijgen een flinke boost. en haar heeft er veel baat bij.
Model stijltang
Beeld: Imaxtree Bron: Dailymakeover