Zoete zomertrend voor je haar: de strawberry peach melt

Het klinkt als een smoothie of een zomerse cocktail, maar het is onze nieuwe favoriete haarkleurtrend: de strawberry peach melt. Juicy!

Fris en fruitig

Langzaam maar zeker stappen we weg van de koele tinten waar we een paar jaar geleden nog massaal voor naar de salon renden. Dat is niet omdat we deze niet meer mooi vinden – integendeel. Maar de hoeveelheid onderhoud die nodig is om zo’n platinablonde of assige kleur fris te houden, is nogal wat. Denk maskers, zilvershampoo’s en regelmatige touch-up behandelingen. Het is niet zo heel raar dat we deze zomer liever voor warme tinten gaan. Wat trouwens niet hetzelfde is als natuurlijke kleuren; de strawberry peach melt mag dan fruitig zijn, puur natuur is de look zeker niet.

Strawberry + peach

Deze melt gaat namelijk wel iets verder dan de standaard strawberry blonde kleur die we al jaren zien. Dat komt niet alleen door het verloop van de diepere aanzet naar de lichtere punten, maar ook door het kleurgebruik. De kleuren zijn namelijk niet ééndimensionaal, maar bestaan uit verschillende tinten; van rose gold tot koraal. Dit maakt de aardbei- en perziktinten opvallend, maar toch zacht. Dat komt ook door de manier waarop de kleuren zijn ingezet; pluk voor pluk, steeds in een afwisselend patroon. Zo is geen enkele strawberry peach melt hetzelfde, en ben je altijd uniek.

Color care tip

Tip van Color Director Floor Mulder: Wanneer je een kleur zoals strawberry peach zo lang mogelijk wil behouden, kun je jouw haar beter niet dagelijks wassen. Dit geldt voor de strawberry- en peachtinten, maar ook voor pastelkleuren en fellere tinten zoals roze en geel. Om langer plezier te hebben van je kleuring kun je jouw normale shampoo dus het beste afwisselen met een droogshampoo.

Zie jij zo’n strawberry peach color melt wel zitten? Stuur dan vooral even een appje naar één van The Color salons voor een vrijblijvend advies of een afspraak. See you soon!