Heb jij krullen? Dan moet je dit lezen voordat je je haar kleurt

Als The Color Specialisten ergens veel vragen over krijgen, is het wel over het kleuren van krullen. Kan dat eigenlijk wel? Krullend haar reageert namelijk heel anders op een kleuring dat steil of golvend haar. Het kleuren moet je dan ook écht door een gespecialiseerde kapper laten doen. Goed nieuws: The Color Specialisten kleuren allerlei soorten krullen en weten dan ook precies waar je rekening mee moet houden en wat je kunt verwachten als je jouw krullen een nieuw kleurtje wil geven. Ik vroeg Romy, Color Specialist in onze salon aan de Van Woustraat in de Pijp, om haar 5 beste tips en tricks rondom het kleuren van krullen te delen.

Niet alle krullen kunnen zomaar gekleurd worden

Romy legt uit: “met het kleuren van krullen moet je altijd goed op de kwaliteit en de rekbaarheid van de krul letten”. Krullen hebben, meer dan steil haar, nog wel eens de neiging om erg uit te drogen en te pluizen bij chemische behandelingen. Voordat je begint met kleuren, is het dus heel belangrijk dat je zeker weet dat jouw krullen dit aankunnen. Dat is natuurlijk moeilijk om zelf in te schatten, maar een Color Specialist kan je daarin adviseren.

De kleur kan warmer uitpakken dan je verwacht had

Romy: “het is lastiger om krullen te kleuren, omdat er in krullend haar meer warmte zit”. Deze warme pigmenten komen vrij wanneer je het haar kleurt, waardoor de tint van het haar sneller naar rood, oranje of geel kan neigen. Gelukkig is dit grotendeels op te lossen met het gebruik van een toner en de juiste verzorging, maar het kan wel even schrikken zijn wanneer je na de eerste (ont)kleuring in de spiegel kijkt.

Benieuwd naar de drie andere tips? Check dan The Color Magazine, want daar delen we de rest. En vergeet niet dat je nog tot 25 augustus 20% korting krijgt op je volgende kleurbehandeling. Gebruik bij het maken van een afspraak de code #MYCOLORSUMMERPROOF.