Het nieuwe nude: beige bruin is onze favo nieuwe haarkleur

We weten allemaal hoe onmisbaar nude lipstick en nude nagellak zijn. Minstens net zo onmisbaar? Nude haar, oftewel haar in een natuurlijk beige tint, en dan in het speciaal beige bruin. Toegegeven: beige als haarkleur klinkt misschien niet super opwindend. Toch is het absoluut een tint om te overwegen, en ik vertel je waarom.

Keuzestress

Laten we eerlijk zijn: het vinden van een haarkleur die bij jou past kan nog een flinke uitdaging zijn. Als je zeker wilt weten dat je goed zit, kun jij je natuurlijk het best laten adviseren door een ervaren color specialist. Er zijn namelijk flink wat factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan wat er mogelijk is met je natuurlijk haarkleur; van pikzwart naar lichtblond zonder je haar te beschadigen? Vergeet het maar. Ook zaken als de ondertoon van je huid en de kleur van je ogen spelen een rol. Tel daar nog eens bij op dat sommige kleuren flink wat onderhoud vergen (bijvoorbeeld pasteltintjes), iets wat ook niet bij iedereens leven en inkomen past. Het is duidelijk: een nieuwe haarkleur kies je niet zomaar.

One shade fits all

En dat is nou precies waarom we allemaal zo blij moeten zijn met de groeiende populariteit van beige tinten. Haarkleuren met deze ondertoon staan zo ongeveer iedereen. In tegenstelling tot veel andere haarkleuren, laat beige zich namelijk niet gemakkelijk onderverdelen in categorieën als ‘warm’ of ‘koel’. Dat maakt beige een prima match voor bijna alle huidskleuren en ondertonen. Daarnaast vraagt beige brown om een iets minder strikte zilvershampoo-routine dan andere trend-gevoelige tinten, zoals platinablond of asbruin.

Ben je zelf blondine en zie je het niet zo zitten om je haar in het voorjaar donkerder te laten kleuren? Geen nood: ook met beige blond zit je helemaal goed dit seizoen – vooral in combinatie met de al net zo fantastische soft roots trend.

Maak jij binnenkort een afspraak voor een beige brown make-over? Stuur direct een appje naar één van de salons voor meer advies en informatie.