Zó vaak moet jij je haar knippen

Vaak genoeg wordt er gezegd dat je om de zes weken naar de kapper moet. Maar is dat wel echt zo? Bestaat er een one-size-fits-all regel als het gaat om haar knippen? Iedereen heeft namelijk ander haar. Je hebt namelijk kort haar, halflang haar en zelfs heel lang haar. Wij hebben het antwoord op deze vraag en vertellen je precies wanneer het tijd wordt om je haar te knippen.

Zó vaak moet jij je haar knippen

Gezond halflang haar tot lang haar

Vrouwen die gezegend zijn met een gezonde haardos wordt geadviseerd om drie tot vier keer per jaar naar de kapper te gaan. Maar het kan nóg minder als je tevreden bent met je coupe en als het haar er gezond en niet beschadigd uitziet. En dames, tijdens deze bezoeken aan de kapsalon is het knippen van de puntjes al genoeg! Yes!

Beschadigd haar

Last van beschadigd haar? Bezoek dan elke acht weken een kapsalon. Het haar kan beschadigd zijn als gevolg van verschillende chemische behandelingen of soms is het haar gewoon vatbaarder voor gespleten haarpunten. Het geregeld knippen van je haar kan dan helpen om je haar gezond(er) te krijgen.

Kort haar

Als je een kort kapsel hebt, is het verstandig om tussen de drie en zeven weken langs te gaan bij de kapper. Maar als je coupe in een specifieke stijl is geknipt zoals een bob met pony neig je eerder naar drie weken dan naar zeven weken; dit om de look mooi te houden. Voor vrouwen met een kort kapsel geldt: bezoekjes aan de kapper is een must om de coupe in stijl en vorm te houden.

Natuurlijk zijn dit slechts richtlijnen. Stel je zelf geregeld de volgende twee vragen: Kun je het haar nog dragen zoals je het wilt dragen? En zijn de punten van het haar zichtbaar beschadigd? Antwoord je op beide vragen met ja, dan is het tijd voor een bezoek aan de kapper. Easy peasy!

Shop de juiste producten

L’oréal Paris
WEHKAMP
€7,29

Andrelon
KRUIDVAT
€4,99

Gliss Kur
KRUIDVAT
€5,39

John Frieda
WEHKAMP
€10,99

Plantur 39
WEHKAMP
€10.99

Toni & Guy
WEHKAMP
€12,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Hello hair goals: rosé brown is de trend voor brunettes
Hallo zomerse coup: 6 tips voor je haar bleken

Bron: Byrdie | Beeld: IMaxTree