How to: flawless make-up look

make-up

Iedere vrouw droomt van een flawless huidje, het liefst zonder make-up. Helaas is niet iedereen gezegend met zo’n prachtige huid en daarom laten wij je vandaag zien hoe je in een paar stappen een flawless face creëert. Perfect voor iedere dag!

Stap #1: De basis

De basis is het állerbelangrijkst, dus neem hier zeker even de tijd voor.

 • Breng altijd eerst je favoriete dagcrème aan om je huidje te hydrateren. Zeker wanneer je een droge huid hebt is dit een must, maar ook wanneer je een vette huid hebt is dit belangrijk!
 • Glim je veel gedurende de dag? Breng dan eerst een primer of make-up basis aan. Deze zorgen ervoor dat je make-up een stuk langer blijft zitten en vaak werken ze nog matterend ook.
 • Nu is het tijd om je onzuiverheden te camoufleren. Als je weinig dekking nodig hebt voldoet een getinte dagcrème of BB-crème. Heb je veel onzuiverheden? Kies dan voor een foundation. Breng deze aan met een sponsje of kwast voor een natuurlijk effect. Met je vingers werkt ook, maar let er wel goed op dat je geen strepen krijgt.
 • Met een concealer werk je je donkere kringen en onzuiverheden weg. Breng deze aan in een vorm van een driehoek onder je ogen, waardoor je een highlight effect creëert. Werk dit met kloppende bewegingen in met je ringvinger: door de warmte van je vingers smelt de make-up mooi samen met je huid.
 • Poeder je make-up af met een grote poederkwast en focus je hierbij op de T-zone: deze gaat het snelst glimmen.

2582__-1173495241__-shiseido

Shisheido
Parfumerie
€37,-

74__-179126298__rituals-lighten-up-2

Rituals
Rituals
€15,50

74__-1370151758__rituals-gemstone-compact-powder-1

Rituals
Rituals
€20,50

Stap #2: Kleur

Na de basis is de kans groot dat je door je foundation en concealer alle kleur uit je gezicht hebt weggewerkt. Gelukkig bestaan er nog producten als bronzer en blush, perfect voor dat lieve blosje op je wangen.

 • Breng een bronzer aan nadat je je gezicht hebt afgepoederd. Ga je voor een vloeibare of cream bronzer? Doe het dan vóór het afpoederen. Wanneer je een bronzer in vaste vorm aanbrengt over je ‘natte’ foundation is de kans groot dat je vlekken krijgt. Andersom werkt een vloeibare bronzer niet altijd even mooi over een vers afgepoederd gezicht. Breng ‘droge’ producten dus altijd op een droge basis aan, en ‘natte’ producten over een vochtige basis.
 • Een bronzer kun je gebruiken om te ‘shapen’, waardoor je gezicht meer vorm krijgt. Als je je gezicht wilt shapen kun je het beste voor een bronzer kiezen met een koele ondertoon voor het meest natuurlijke effect. Gebruik je je bronzer juist om meer warmte en kleur aan je gezicht te geven, kies dan voor een bronzer met warme ondertoon.
 • Wil je nog meer kleur aan je wangen geven, kies dan voor een blush. Onderstaand exemplaar van The Body Shop is hier perfect voor, omdat ‘ie ook gelijk werkt als highlighter. Win-win!
 • Een lippenstift werkt ook prima als blush. Doe een beetje op je vingers en dep het voorzichtig op je wangen voor een subtiel blosje.

74__-1437527355__rituals-bronzing-powder-sunkissed

Rituals
Rituals
€20,50

Untitled-21

The Body Shop
The Body Shop
€23,-

Untitled-22

The Body Shop
The Body Shop
€12,-

Stap #3: Ogen en wenkbrauwen

Deze laatste stap is niet noodzakelijk, maar kan ook prima voor iedere dag. Bovendien kun je met deze stap de sterke punten in je gezicht nét wat beter uit laten komen.

 • Helaas is niet iedereen gezegend met volle wenkbrauwen à la Cara Delevigne, dus thank god voor wenkbrauwproducten. Potloodjes kunnen soms erg ‘hard’ lijken, dus kleur je wenkbrauwen in met een poeder of wax voor een natuurlijk effect.
 • Krul je wimpers met een wimperkrultang en breng een laagje mascara aan voor een mooie, sprekende oogopslag.
 • Breng eventueel nog een winged eyeliner aan om je ogen groter te laten lijken et voilà!

74__-1073145475__rituals-eyebrow-powder-honey-brown

Rituals
Rituals
€15,50 

2582__1145652828__-lancome

Lancôme
Parfumerie.nl 
€33,95 – €27,16

2582__16261865__-lancome

Lancôme
Parfumerie.nl
€36,95 – €29,56

Shop meer make-up in de StyleToday shop.

Beeld: Pinterest