Kleine ogen? 4x tips voor grotere ogen

grotere ogen

Heb jij kleine ogen en ben je ook zo jaloers op mooie vrouwen met een geweldige, wijdse oogopslag. Niet getreurd, het zelf creëren van grotere ogen is eenvoudig. Bovendien hoef je niet in de weer met dure beauty producten, maar zijn er trucjes en tools die je instant de look geven van Cara Delevingne of Katy Perry. Wij hebben 4 tips voor grotere ogen een rij gezet.

Zo krijg je grotere ogen

#1 Wenkbrauwen

Volle wenkbrauwen á la Cara zijn een trend maar door je wenkbrauwen iets smaller en strakker te maken creëer je meer ruimte boven je ogen. En dat is precies wat je wilt bij kleinere ogen. Deze ruimte kun je later gebruiken voor het aanbrengen van oog vergrotende oogschaduw. Epileer met een pincet de onderkant van je wenkbrauwen. Zorg dat je wenkbrauwen hun ronde vorm behouden en maak ze niet te dun. Epileer niet aan de zijkant van je wenkbrauw, hierdoor kunnen ze te klein worden voor je ogen. Om je wenkbrauwen meer uit te laten spreken, kun je ze iets donkerder kleuren met een wenkbrauwpotlood.

#2 Eyeliner en oogpotlood

De key voor grotere ogen is een wit oogpotlood. Breng dit aan op de waterlijn (het randje bij je onderste wimpers), hierdoor maak je je oogwit groter. Met de eyeliner maak je een dun lijntje achter je wimpers op je ooglid. Trek dit lijntje van je neus af en zorg dat het aan het eind iets dikker is. Vervaag de eyeliner met een wattenstaafje zodat het er natuurlijker uitziet.

#3 Oogschaduw

Schaduw is het codewoord om je ogen groter te laten lijken. Breng eerst een dunne laag lichte, zachtroze oogschaduw aan over het hele ooglid. Vervolgens breng je een oplichtende, beige oogschaduw net onder je wenkbrauw aan. Breng ook een lichte oogschaduw aan onder het oog, vooral aan de binnenkant (bij de neus). Dit zorgt voor een grotere oogopslag. Op je ooglid breng je een donkere, bruine oogschaduw aan.

#4 Wimpers

Krul je wimpers eerst met een wimperkrultang. Breng vervolgens een dekkende laag mascara op je wimpers aan (ook op de onderste) en plak zo nodig nepwimpers op. Wat ook helpt is een wimperserum waardoor je wimpers gaan groeien. Eindig met een mooie lippenstift met een lichte glans als finishing touch.

It’s shop o’ clock!

Mango
DE BIJENKORF
€59,99

Mango
DE BIJENKORF
€17,99

Mango
DE BIJENKORF
€49,99

Peter Kaiser
NOLTEN
€144,95

Furla
DE BIJENKORF
€420,00

My Jewellery
DE BIJENKORF
€19,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Waarom je heel bijzonder bent als je groene ogen hebt
8 redenen waarom het geweldig is om blauwe ogen te hebben
5 simpele tips om je ogen optisch groter te laten lijken

Bron: Rubriek, Monstyle, Esthetic Health | Beeld: Unsplash