Zoveel laagjes mascara moet je aanbrengen voor het mooiste resultaat

laagjes mascara

Zonder foundation de deur uitgaan is eventueel nog een optie – al doe ik het liever niet – en mijn bronzer laat ik ook nog weleens liggen, evenals mijn eyeliner. Maar zonder mascara de deur uit? No way. Ik ben blond, wat betekent dat ik lichte wimpers heb en als ik geen mascara op doe lijkt het alsof ze non-existent zijn. En dat is niet echt een look die ik kan hebben. Ik zie er gelijk heel ziek uit, zeker ook omdat ik zo’n lichte huidskleur heb.

Maar, wist je dat er een perfect aantal is qua laagjes als het om je mascara gaat? Het gaat misschien belachelijk in je oren klinken, want het is een vrij hoog aantal.

Big three-o

Volgens lifestylewebsite The Beauty Department moet je maar liefst 30 (!!) laagjes mascara aanbrengen voor een optimaal effect. Maar eigenlijk is dat zoveel nog niet. Tel maar eens hoe vaak je ’s ochtends langs je wimpers gaat met je borsteltje. Ik kom al gauw aan de 15 tot 20 laagjes.

mascara

En als je je dan ook nog bedenkt dat het aanbrengen van dertig laagjes mascara nog geen minuut hoeft te duren – want één laagje per seconde is prima te doen – dan valt het allemaal best mee. Morgen uitproberen?

LEES OOK:

Tips en tricks: zó verzorg je jouw gevoelige huid
Xelly’s make-up tutorial: Zó breng je nepwimpers aan

Bron: Cosmopolitan NL | Beeld: The Beauty Department, Pinterest