Last van droge lippen? Dit is de onverwachte oorzaak

droge lippen

De koude dagen komen er aan! Superleuk natuurlijk, maar dan krijgen we helaas ook last van een droge huid en droge lippen. We doen er dan ook alles aan om die lippen moisturized and soft te houden. Tijdens de herfst en winter gaat er dan ook aardig wat lippenbalsem doorheen. Hoe vaak we onze lippen ook invetten, de kans is groot dat je alsnog last hebt van schrale lippen. Super irritant! Dokter Livestrong legt ons uit wat nou de echte oorzaak achter die droge lippen is. Of we blij van dit nieuws worden is een andere vraag…

De onverwachte oorzaak van droge lippen

Helaas voor alle koffie en thee lovers, die drogen lippen komen dus door je geliefde kopje koffie of thee. Dokter Livestrong legt uit dat het drinken van een grote hoeveelheid cafeïne ervoor kan zorgen dat je uitgedroogd raakt. Je huid droogt dan automatisch ook uit, inclusief de huid van je lippen. Dit is natuurlijk helemaal niet leuk om te horen! We hebben geen zin in een droge huid, maar ons kopje koffie laten staan klinkt ook niet echt uitnodigend.

Hello cold days, time to get cosy

Om de chapped lips te voorkomen, kun je natuurlijk overgaan op cafeïnevrije koffie. Maar of we daar heel erg vrolijk van worden… Om er toch voor te zorgen dat we niet uitgedroogd raken, is het goed om een paar keer per dag een glas water te drinken. Dus niet getreurd, je kopje koffie is going nowhere.

Shop onze favoriete producten uit de shop!

Mango
DE BIJENKORF
€39,99

My Jewellery
MY JEWELLERY
€34,95

Steve Madden
SOOCO
€99,99

Balenciaga
DE BIJENKORF
€695,00

Atelier des Femmes
DE BIJENKORF
€18,95

Pandora
PANDORA
€49,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Weekend Gear: de mooiste lipsticks
Dit zijn dé haarkleur trends voor het najaar
Volgens onderzoek zijn dit de mooiste lippen

Bron: Cosmopolitan, Bustle | Beeld: IMaxTree