Last van droge lippen? Dit is de onverwachte oorzaak

Winter is upon us! Superleuk natuurlijk, maar die droge lippen zijn altijd wel een dingetje tijdens deze koude maanden. We doen er dan ook alles aan om die lippen moisturized and soft te houden. Tijdens de winter gaan er dan ook aardig wat lippenbalsems doorheen. Hoe vaak we onze lippen ook invetten, de kans is groot dat je alsnog last hebt van droge lippen. Super irritant! Dokter Livestrong legt ons uit wat nou de echte oorzaak achter die drogen lippen is. Of we blij van dit nieuws worden is een andere vraag…

Hello winter, time to get cosy

Helaas voor alle koffie en thee lovers, die drogen lippen komen dus door je geliefde kopje koffie of thee. Dokter Livestrong legt uit dat het drinken van een grote hoeveelheid cafeïne ervoor kan zorgen dat je uitgedroogd raakt. Je huid droogt dan automatisch ook uit, inclusief de huid van je lippen. Dit is natuurlijk helemaal niet leuk om te horen! We hebben geen zin in een uitgedroogde huid, maar ons kopje koffie laten staan klinkt ook niet echt uitnodigend.

Om de chapped lips te voorkomen, kun je natuurlijk overgaan op cafeïnevrije koffie. Maar of we daar heel erg vrolijk van worden… Om er toch voor te zorgen dat we niet uitgedroogd raken, is het goed om een paar keer per dag een glas water te drinken. Dus niet getreurd, je kopje koffie is going nowhere.

LEES OOK:

Weekend Gear: de mooiste lipsticks
Dit zijn de haarkleurentrends voor het najaar

Bron: Cosmopolitan, Bustle | Beeld: IMaxTree