Oeps! Deze mascarafouten verpesten je oogmake-up

Mocht je denken dat jouw kunsten als MUA zorgen voor de vage vlekken bij je oogmake-up, dan heb je het goed mis! Neen, het heeft namelijk allemaal te maken met je mascara. Want zonder dat wij het doorhebben, kunnen we hier heuse fouten mee maken. Hartstikke zonde, want zo verpest je heel makkelijk je mooie oogmake-up. Wij zetten de meest gemaakte fouten voor je op een rijtje, en nu niet meer doen hè!

All I want are perfect lashes

#1 Je gebruikt de mascara meer dan een jaar
Mascara is zo’n product dat we veel te lang gebruiken. Super slecht, want zo krijg je juist die vervelende infecties. Zorg er daarom voor dat je een mascara maximaal zes maanden bewaard!

#2 Je gaat op en neer met het borsteltje in de tube
Heb jij altijd last van klontjes in je mascara? Stop dan met het pompen van het borsteltje in de tube. Hierdoor komt er namelijk lucht in de tube, wat zorgt voor een mascara die heel snel uitdroogt. Het gevolg? Van die verschrikkelijke spinnenwimpers. Iel!

#3 Je start met je bovenste wimpers
In mijn routine is het altijd normaal dat ik met de bovenste wimpers begin. Dit is alleen niet zo’n heel goed idee, want dit verpest juist je oogmake-up. Met als gevolg die irritante mascaravlekjes op je oogschaduw. Voortaan toch maar eerst onderaan beginnen!

#4 Je gebruikt maar één mascara
Elke mascara heeft natuurlijk zijn eigen kracht, maar er is geen eentje die alle krachten heeft. Gebruik er daarom meerdere om zowel meer volume als lengte te creëren. En als laatste kun je het best met een oud wenkbrauwborsteltje alle wimpers even langs gaan. Zó krijg je namelijk helemaal die vavavoom-wimpers!

Shop jouw mascara!

Guerlain
DE BIJENKORF
€36,50

Dr. Hauschka
DE BIJENKORF
€19,50

Guerlain
DE BIJENKORF
€37,00

Givenchy
DE BIJENKORF
€33,00

Clinique
DE BIJENKORF
€25,50

Givenchy
DE BIJENKORF
€33,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Halleluja: Er is nu een spray tegen decolletézweet en schurende dijen
Zó overleef je die vervelende uitgroei!
6 natuurlijke manieren om van mee-eters af te komen

Bron: Feeling.be | Beeld: Unsplash