Oh nee! Deze dagelijkse gewoontes kunnen je huid onzuiver maken


Soms hebben wij vrouwen wel eens van die off days. Je had je verslapen, werd natgeregend en als kers op de taart kreeg je ook nog een mooie pukkel invasie op je kin. Zo vervelend! We doen er altijd alles aan om onze huid schoon te houden en die puistjes juist tegen te gaan, maar elke keer komen ze weer terug. Maar in onze dagelijkse gewoontes doen we stiekem best wel veel dingen doen die helemaal niet zo goed zijn voor je huid. Wij weten welke deze dat zijn! Zeg dus voortaan maar bye bye puistjes.

#1 Gezichtsdoekjes gebruiken

Gezichtsdoekjes zijn misschien heel makkelijk in gebruik, maar ontzettend slecht voor je huid. Je ziet het misschien niet met het blote oog, maar gezichtsdoekjes halen niet al het vuil van je gezicht. Ook zitten de doekjes vaak vol met chemische ingrediënten die je huid uitdrogen, trekkerig aan laat voelen en je acne alleen maar erger maakt. Hoezo mega bummer?

#2 Je raakt je gezicht aan

Zonder dat je het doorhebt, zit je best wel vaak aan je gezicht. Om op te leunen, als je jeuk hebt of gewoon met je telefoon als je aan het bellen best. Best wel slecht want je handen en telefoon brengen een heleboel bacteriën met zich mee. Hierdoor krijg je dus ook puistjes op de meest rare plekken op je gezicht. Was je handen dus voortaan heel goed of neem een desinfecterende handgel mee. Better safe than sorry! 

#3 Je make-up borstels niet schoonmaken

Dit is wel een regel waar iedereen zich aan zou moeten houden. Je make-up kwasten en sponsen zitten namelijk vol met allemaal dode huidcelen, oliën en natuurlijk make-up resten. En naast het feit dat het super slecht is voor je huid, komt je make-up hierdoor ook niet mooi op je huid. Probeer hem dus elke week te reinigen!

Shop hier de mooiste toilettassen!

Suitsuit
OTTO
€19,99

Herschel
OTTO
€34,95

Ted Baker
OMODA
€39,95

&Klevering
DE BIJENKORF
€24,95

Valentino
OMODA
€31,95

My Jewellery
MY JEWELLERY
€16,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Handig! Dit kan je beautyblender ook heel goed
Deodorant vergeten? Zó los je dat op

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash