Shapen in slechts 5 minuten

Je gezicht met behulp van make-up wat slanker laten lijken? Dat kan. Shapen aka contouren is hét toverwoord als je het gezicht net een andere vorm wil geven. Het creëren van een smallere neus, duidelijke jukbeenderen of een sterke kaaklijn kost je met deze tips geen uren, maar slechts vijf minuten. Sinds Kim Kardashian er een paar jaar geleden een trend van heeft gemaakt, is het niet meer weg te denken uit de make-up wereld.

Dit heb je nodig:

  • Make-up aanbreng sponsjes, het liefst voor elke kleur één
  • Compacte foundation in eigen tint
  • Compacte foundation in een lichtere tint
  • Compacte foundation in een donkere tint

Shapen maar

Voor dat het echte werk begint, is het belangrijk dat de huid goed gereinigd is. Vervolgens breng je een voedende dagcrème aan en een dunne laag foundation in de kleur van je eigen huid; dit vormt de basis.

Lichte foundation

De lichtere foundation breng je aan op gebieden in het gezicht die je wilt accentueren, dus die je naar voren wilt brengen. De foundation kun je aanbrengen in het midden van het voorhoofd, onder de ogen, op de rug van de neus, in het midden van de kin, boven de lip en aan de mondhoeken.

Donkere foundation

Nadat de lichtere tint foundation op de genoemde gebieden is aangebracht, is het tijd voor de donkere tint foundation. Met de donkere foundation wordt schaduw en diepte gecreëerd.

Voorhoofd
Wil je het voorhoofd smaller maken? Breng dan langs de haargrens de donkere tint foundation aan. Teken ook een ovaal op elke slaap.

Neus
Een smallere neus krijg je door een streep aan beide kanten van de neusrug te zetten; deze loopt van oogholte tot neuspunt. En als de neus te lang is, breng je enkel een stipje donkere foundation aan onder de neus.

Onderkin
Breng de foundation aan onder je kin tot aan de bovenkant van de hals. Op deze manier duw je het ongewenste onderkin weg.

Wangen
Weg met die bolle wangen? Teken van elk oor richting de neus een donkere lijn. Zo haal je de jukbeenderen naar voren.

Shop je make-up!

Mac Cosmetics
HUDSON’S BAY
€ 39,50

Laura Mercier
DE BIJENKORF
€ 39,00

Nars
DE BIJENKORF
€ 39,00

Clarins
DE BIJENKORF
€ 39,50

Lancome
HUDSON’S BAY
€ 32,95

Clarins
HUDSON’S BAY
€ 19,00

Bron: Vichy | Beeld: GettyImages