Styletoday test: Boots

Ik ben een leek als het gaat om beautyproducten, reinigingsrituelen en andere feitjes en weetjes op het gebied van beauty. Vraag mij alles over mode en ik weet de antwoorden, maar over de do’s & dont’s van je huid….geen idee.

Je kunt mij dus ook van alles wijs maken. Toch ben ik wel licht sceptisch als beautymerken groots van de daken schreeuwen dat zij nu hét product hebben om echt je kraaienpootjes de kop in te drukken of je pigmentvlekken als sneeuw voor de zon te doen laten verdwijnen. Dan denk ik: ja, lekker makkelijk met zo veel geld aan marketingbudget.

Boots doet dat dus niet. En toen ik met collega Chris de lancering van hun nieuwe lijn No 7 bezocht en zag dat er rijen stonden voor een filiaal in Londen voor een nieuw product en dat ook Gwyneth Paltrow fan is, dacht ik ook: ja, tuurlijk, mensen zijn omgekocht om in de rij te gaan staan en ook Gwyneth heeft een smak geld gekregen. Niet dus. Qua marketing zijn ze low key en ze schreeuwen ook niet van de daken dat ze de beste zijn. Een pluspunt.

Met de vraag of ik een maand lang hun No 7 producten wilde testen omdat ik een totale beautyleek ben, hoefde ik niet lang na te denken. Kom maar op! Ik wil mijn pigmentvlekken nu wel eens bestrijden en mijn poriën mogen ook wat verfijnder.

Ik ben nu anderhalve week fanatiek bezig met de No 7 voor de normal/ oily skin en ik moet zeggen: het gaat lekker. Ik gebruik voor het eerst geen reinigingsmelk maar een cleansing water voor de gemengde huid.. Net als een dag- en nachtcrème (had zelf alleen een dagcrème), foaming cleanser voor onder de douche, purifying scrub en het belangrijkste: de dark spot correcter, om pigmentvlekken lichter te maken. En ja, mijn huid glimt al minder na een dag warmte en na een lang weekend feesten op Lowlands!

To be continued…