6x tips om lange wimpers te behouden

lange wimpers

Vaak krijg ik de vraag: “Zijn jouw wimpers echt of heb je wimperextensions of nepwimpers?” Verlegen antwoord ik dan dat mijn wimpers écht van mezelf zijn. Daarna volgt meestal de vraag: “Huh, hoe doe je dat en hoe houd je ze zo mooi lang?” Hier heb je eigenlijk een paar simpele handigheidjes voor. Natuurlijk heeft de ene vrouw langere wimpers dan de ander, maar om te behouden wat jij hebt is totaal niet onmogelijk. Watch and learn, ladies.

Dit doen vrouwen met lange wimpers

#1 Trek en wrijf niet te hard over je wimpers

Ben je zo iemand die vaak aan haar wimpers trekt? Een soort tik? Stop hier dan gauw mee! Dit kan de wimpers ernstig beschadigen of je trekt ze er zelfs uit. Als je ’s avonds je make-up eraf haalt, zorg er dan voor dat je dit met beleid doet. Ga niet te hard heen en weer boenen over je ogen. Op deze manier trek je de wimpers er uit en breken ze snel af. Wees dus voorzichtig met je wimpers!

#2 Ga niet slapen met je mascara

Dit is echt iets wat illegaal moet worden (just kidding, of course). Maar met mascara slapen is een regelrechte no-go. Je wimpers hebben anders ook snel de kans om af te breken. Ik weet het, ik weet het girls; soms zijn we zo moe en liggen we al bij te ronken in ons bed en ineens bedenken we dan dat onze mascara er nog op zit. Spring er dan toch nog even uit en maak ze schoon. Let op: maak je wimpers ook voorzichtig schoon om verzwakken of breken te voorkomen.

#3 Gebruik zwarte eyeliner boven je ogen

Trek een subtiel streepje aan de bovenkant van je wimpers. Zo wek je de illusie dat je meer en vollere wimpers hebt. Een simpele truc die echt werkt!

#4 Wissel je mascara af

Ik weet dat elke vrouw haar favoriete mascara heeft die ze jaar in jaar uit gebruikt. Maar probeer hier toch vanaf te stappen. Het wisselen van mascara’s is beter voor je wimpers. Net zoals shampoo is een mascara op een gegeven moment gewoon uitgewerkt. Daarbij nestelen oogmijten en bacteriën zich maar al te graag in mascaratubes. Wissel daarom om de drie maanden van tube, al heb je de mascara maar een keer gebruikt.

#5 Gebruik geen waterproof mascara

Ik raad iedereen eigenlijk aan om geen waterproof mascara te gebruiken. De elementen in deze mascara’s zijn zo hard (om je wimpers te beschermen tegen water) dat het niet goed is voor je wimpers. Als je dan toch persé een waterproof mascara op moet, gebruik dan een wimper conditioner. Deze behoudt de conditie van de wimpers, net zoals je eigen haar.

#6 Gebruik een conditioner voor je wimpers

Breng s’avonds voordat je gaat slapen met een schone tandenborstel wat amandelolie, olijfolie of vaseline aan. Dit zal je wimpers goed doen verzorgen. Voor het beste resultaat begin je zo dicht mogelijk bij de aanzet.

It’s shopping time!

Moscow
WEHKAMP
€139,95

L.K Bennett
DE BIJENKORF
€195,00 136,00

Visions
SOOCO
€89,99 69,99

Violeta by Mango
WEHKAMP
€49,99

Claudie Pierlot
DE BIJENKORF
€65,00 52,00

Rosefield
DE BIJENKORF
€109,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Byrdie, Giftavenue, Rubriek | Beeld: Getty Images, Unsplash