Fashionchick test: Hoe makkelijk is contouren?

naamloos-4

De kans is vrij groot dat je er al van hebt gehoord: contouren. Door middel van schaduwen en highlights in je gezicht aan te brengen, laat je de beste dingen, zoals je jukbeenderen, eruit springen. Contouren was al een ding in de zestiende eeuw, maar het is vandaag de dag vooral bekend door Kim Kardashian-West, die zonder contour de deur haast niet uitgaat. In 2012 plaatste zij een unblended make-up foto op Instagram. Sindsdien probeert iedere vrouw en tienermeisje Kim na te doen.

Tools

Om te contouren heb je niet veel nodig. Meestal begin je op een effen huid (lees: foundation en concealer zijn dus al gedaan en flawless), maar dit is niet per se nodig. Ben je niet zo’n make-up goeroe, maar wil je wel je gezicht een beetje shapen? Dat kan ook prima zonder de hele mikmak van foundation en concealer. Verder heb je een bronzer en highlighter of contourkit nodig. Zorg ervoor dat deze geen oranje ondertoon heeft, hier ga je al snel de mist mee in. Een fluffy make-up kwast om de contour aan te brengen en een schone om te blenden zijn een must. Ik raad je ook aan om een kleiner kwastje bij de hand te hebben om je neus te contouren. Dat werkt wat preciezer.

naamloos-5

Hoe ga je te werk?

Het werkt het fijnste om te beginnen met een matte basis. Dit kan heel simpel door een matte poeder aan te brengen. Met je fluffy brush breng je een schaduw aan onder je jukbeenderen. Dit doe je door je wangen naar binnen te zuigen als een vis. Je ziet nu precies waar je jukbeenderen zitten. In de hollows of your cheeks breng je de contour aan. Begin met een klein beetje, opbouwen is makkelijk, afbouwen vrijwel onmogelijk. Dan moet je opnieuw beginnen. Als je dit gedaan hebt, kun je met je schone kwast de randen een beetje vervagen zodat het mooi overloopt in de rest van je gezicht en je niet één bruine streep op je wang hebt staan. Verder breng je de contour lichtjes langs je haarlijn aan en langs je kaak. Dit zorgt ervoor dat het lijkt of je een strakke kaaklijn hebt – dag onderkin! Met de kleinere kwast kun je je neus nog een beetje shapen.

naamloos-3

Met een lichtere tint dan je huidskleur kun je features meer naar voren laten komen. Breng deze aan op je jukbeenderen, je neusbrug, je cupidoboog, kin en je voorhoofd. Last van wallen? Breng een highlighter – zonder glitter of glans – in de vorm van een omgekeerde driehoek onder je ogen aan. Dit lift je ogen en laat je in één keer een stuk wakkerder lijken. Breng op de appeltjes van je wangen een subtiele blush aan, et voilà: je bent klaar om door het leven te gaan als een echte Kardashian.

Fashionchick test

Oké, je weet wat je nodig hebt en je weet wat je moet doen. De dames van Fashionchick hebben speciaal voor jullie getest hoe makkelijk – of moeilijk – face shaping nou eigenlijk is.

 

2514__1344206632__sleek-cream-contour-kit-mediumSleek
The Make Up Spot
€14,99

529__1883136965__bobbi-brown-highlighting-powderBobbi Brown
De Bijenkorf
€49,-

5__1572867964__real-techniques-travel-essentials-penselen-setReal Techniques
Wehkamp
€29,99

Bron: Kijk.nl, Fashionchick | Beeld: Pinterest