Haar tutorial: grote krullen

Curl power! Ik spotte deze look tijdens de fall/winter 2016 fashion weeks op de catwalks bij Louis Vuitton, Isabel Marant en Giorgio Armani: imposante Big Curls. In deze krullen tutorial laat ik je zien hoe je zelf zo’n indrukwekkende bos krullen creëert. Spoiler alert: je armen gaan héél afgetraind worden.

Straight to curls

Dat krullen zo’n momenteel zo’n trend zijn is best opvallend. Jarenlang deden dames met krullen er namelijk alles aan om hun haar steiler dan steil te krijgen. Hartstikke zonde vind ik persoonlijk, want hoewel het niet het makkelijkste haartype is zijn krullen natuurlijk jaloersmakend mooi. Gelukkig heeft ook de modewereld dat tegenwoordig steeds beter door. Krullen waren dan ook goed vertegenwoordigd op de fall/winter 2016 catwalks. Zo goed, dat nu ook de arme zielen die van zichzelf steil haar hebben kosten nog moeite sparen om ook zo’n indrukwekkende bos krullen te krijgen. En dat is nog niet zo makkelijk, kan ik je vertellen.

Betekent dat dat je het maar beter helemaal niet kunt proberen? Ben je gek, ik ben nooit te beroerd om een uitdaging aan te gaan, zeker niet als het resultaat zó cool is. En jij ook niet hoop ik, want samen met OriginalMineral laat The Chair’s Jeffrey Janssen je in deze krullen tutorial zien hoe je zelf ook een explosieve krullen coupe kunt krijgen. In alle eerlijkheid: nee, dit is geen look die je last minute in elkaar zet. Dit kapsel vergt een heleboel geduld en het vermogen om je arm héél lang omhoog te houden. Of natuurlijk een goede vriend(in) die dat voor je doen – en voor je over heeft.

Meer krullen inspo zien?

Al eerder verzamelde ik op The Chair de mooiste big curl kapsels, van jaloersmakend en natuurlijk à la Lion Babe tot het soort krullen waar een krultang en een heleboel haarspray aan te pas is gekomen (I see you, Blake Lively en Gigi Hadid).