Tutorial: natuurlijke make-up basis

Untitled-4

Ken je dat? s’Ochtends heb je lange tijd voor de spiegel doorgebracht. Voordat je het huis uitgaat check je nogmaals of je foundation er wel natuurlijk uitziet. Maar wanneer je later op de dag je foundation met andere belichting kijkt, ziet het er opeens vreselijk uit. Help?!

>> Bekijk ook: zo maak je de flawless make-up look

Tenzij je weet hoe je foundation of BB cream op een natuurlijke manier kunt aanbrengen, heb je hoogstwaarschijnlijk weleens in deze situatie gezeten. En laten we nou eerlijk zijn, niemand zit te wachten op een pancake face. Jij niet, je vriendinnen en ook je lover niet.

Ook beauty guru Cynthia, van het Youtube-kanaal MissLipgloss, heeft hier in het verleden mee te maken gehad. Maar Cynthia zou Cynthia niet zijn, wanneer ze hier ook een heel goede oplossing voor heeft gevonden. Lucky us, heeft ze een tutorial opgenomen over het aanbrengen van dé perfecte natuurlijke make-up basis. Bye pancake!

Wat heb je nodig

 • een primer
 • een foundation of BB Cream
 • een stippler brush. Het verschil tussen een stippling brush en een foundation kwast zit in de haartjes. Bij de stippling brush staan, in vergelijking met de foundation brush, de haren verder uit elkaar. Dit zorgt voor een minder dekkend en natuurlijk effect.
 • eventueel: concealer
 • een transparante poeder
 • een poeder kwast

529__837180718__dior-ultieme-perfectie-en-langhoudende-make-up-primerDior
De Bijenkorf
€49,50

5__313319550__dream-satin-vloeibare-foundation-10-porcelain-ivoryMaybelline
Wehkamp
€14,49

5__-414080153__real-techniques-stippling-brush-poeder-penseelReal Techniques
Wehkamp
€14,99

5__-763144642__rimmel-london-match-perfection-concealer-030-classic-beigeRimmel London
Wehkamp
€8,99

5__1741328478__rimmel-london-stay-matte-pressed-powder-gezichtspoeder-005-silky-beigeRimmel London
Wehkamp
€9,99

5__-1553788102__real-techniques-powder-brush-poeder-penseelReal Techniques
Wehkamp
€16,99

Zo doe je het

 1. Breng de primer met je vingers aan op het gezicht. Dit zorgt ervoor dat je make-up langer en mooier op je gezicht blijft zitten.
 2. Vervolgens breng je de hoeveelheid foundation of BB Cream die je nodig hebt voor je gezicht aan op je hand.
 3. Pak je stippler brush erbij en dep het heel licht in de foundation.
 4. Dep en veeg de kwast heel voorzichtig over je gezicht. Let er wel op dat je de foundation/BB Cream heel dunnetjes aan brengt.
 5. Wanneer je hele gezicht bedekt is met foundation, kun je eventueel ook nog concealer aanbrengen op plekken waar je dat nodig vindt. Het aanbrengen doe je met je vingers.
 6. Voor de finishing touch breng je nog een transparante poeder aan. Door dit aan te brengen, krijgt het gezicht een mat effect. Ook zorgt een transparante poeder ervoor dat je make-up beter blijft zitten. Voordat je de kwast op je gezicht aanzet, tik je eerst het overtollige poeder af. Ook de poeder breng je heel licht op je gezicht aan voor het maximale natuurlijke effect.

Beeld: Pinterest