Zachte handen met je homemade scrub

header

Nu het weer wat kouder aan het worden is, heb ikzelf snel last van droge, ruwe handen, en dat is niet iets wat je als vrouw wil. Dan kan je smeren met crèmetjes wat je wilt, je komt soms gewoon niet van de droge velletjes af. De oplossing: scrubben. En niet met zomaar een scrub. We hebben het hier over een homemade scrub. Met scrubben verwijder je de dode huidcellen en losse velletjes waardoor je huid naderhand superzacht is. Bij LibelleTV hebben ze een superhandig filmpje voor je hoe je simpel en snel je handen kunt scrubben met maar twee ingrediënten die iedereen in de keuken heeft liggen. Ik zou zeggen: try it yourself! 

>> Lees ook: 5 x redenen waarom je moet scrubben

Het enige wat je voor deze scrub nodig hebt, is een soort olie – olijfolie, zonnebloemolie, kokosolie, amandelolie, etc. – en suiker. Om je handen af te spoelen pak je een grote kom warm water, maar je kan natuurlijk ook gewoon bij de wasbak gaan staan en daar je handen afspoelen. Doe een klein beetje olie op je hand en wat suiker en scrubben maar!

Another homemade scrub

Je kunt deze homemade scrub natuurlijk over heel je lichaam gebruiken, behalve voor je gezicht. Voor je gezicht kun je beter een hele fijne suiker gebruiken, omdat je gezicht veel gevoeliger is. Last van droge lippen? Meng dan een beetje suiker met honing om de velletjes weg te scrubben. Honing heeft een veel betere smaak dan de meeste oliën.

Ook leuk: meng suiker en vloeibare kokosolie samen met een heel klein beetje voedselkleurstof en een paar druppels van een lekker ruikende essential oil. Doe dit mengsel in een leuk potje en je hebt een superleuk cadeautje. Deze mengsels kunnen lang bewaard worden en ze zijn natuurlijk! Win-win situatie!

>> Lees ook: 5 x koffie als beautyproduct

Bron: LibelleTV Beeld: Pinterest