Zo gebruik en reinig je de beautyblender

beautyblender

De beautyblender spotten we voor het eerst way back in 2003 bij de Amerikaanse beautybloggers. Enkele jaren later begonnen ook de Youtube beautyguru’s te raven over het sponsje en in 2008 werd het geïntroduceerd in Nederland. We konden er echt niet meer om heen: de beautyblender is dé oplossing voor het aanbrengen van foundation. Oftewel: je favoriete foundationkwast kon officieel de prullenbak in. Inmiddels zijn er jaren verstreken sinds onze eerste aanraking met het eivormig sponsje en is dit product in elke beauty gerelateerde winkel en webshop verkrijgbaar. Ben jij er net pas klaar voor om afscheid te nemen van je foundationkwast en over te gaan het make-up ei? Wij hebben alle gebruiksgemakken voor je genoteerd. Verwacht geen rocketscience, want uiteraard is het sponsje mega makkelijk om te gebruiken. Here we go!

Hoe gebruik je de beautyblender

  1. Maak je beautyblender nat in lauwwarm water. Door dit water gaat het sponsje uitzetten en wordt het dus twee keer zo groot als ze ‘droge’ variant. Ook zorgt de natte blender ervoor dat de foundation beter wordt opgenomen op je huid.
  2. Knijp het water uit je sponsje en dep het vervolgens droog met een schone(!!) handdoek of een toiletpappiertje.
  3. Pomp wat foundation op je handpalm
  4. Vervolgens dep je het sponsje in de foundation. Voor grote oppervlaktes op je gezicht gebruik je bolle kant van de blender. Voor oppervlaktes die precisie nodig hebben, zoals bij je ogen, gebruik je de puntige kant.

3x manieren om je beautyblender te reinigen

Natuurlijk is het ook belangrijk om je beautyblender regelmatig te reinigen. Probeer dit, net zoals met je kwasten, zo vaak mogelijk te doen. Bij dagelijks gebruik, is één keer per week vaak wel het uiterste. In de onderstaande video worden 3 handige manieren getoond, hoe jij je beautyblender kunt reinigen. Succes!

Don’t have one? Buy one!

Beautyblender
WEHKAMP
€22,95

Beautyblender
WEHKAMP
€19,95

Beautyblender
WEHKAMP
€19,95

Beautyblender
WEHKAMP
€19,95

Beautyblender
WEHKAMP
€19,95

Beautyblender
WEHKAMP
€22,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Haast? Zó is je nagellak binnen 2 minuten droog
Handig! Dít kan je beautyblender ook heel goed
Huh? Deze beautyproducten gebruik je helemaal verkeerd

Bron: Beautygloss, Beautylab, Fashionlab | Beeld: Pexels, Youtube