Adios sportschool, hallo Ikea! Dit verbrand je met één rondje lopen

ikea

“Eventjes bij de Ikea gaan kijken”en vijf uur later met een Malm, een Kallax en een Billy naar huis gaan. Het staat niet altijd op de planning om de Ikea leeg te kopen, maar het is gewoon ook hele slimme marketing. Voordat je in het magazijn komt ga je eerst alle inspiratieruimtes af en dan is het inderdaad moeilijk om ook die leuke kamerplant te laten staan. Dit pad wordt door medewerkers ook wel Long Natural Path genoemd, aangezien het een behoorlijk lang pad is voordat je bij de kassa’s staat.

Maar wat verbrand je nou aan calorieën door een rondje door de Ikea te lopen? Een ronde is ongeveer tussen 1 en 1.5 kilometer lang. Stel je weegt rond je 60 kilo en wandelen doe je op gemiddelde snelheid. Dan verbrand je per kilometer ongeveer 60 calorieën. Mocht je ook nog hier en daar even kijken, spullen optillen etcetera, kom je al gauw aan de 150 caloreën. Til nu nog de Malm, Kallax en Billy in de auto tillen en je work-out is compleet.

Hoewel een Ikea uitstapje natuurlijk super leuk en dus ook sportief blijkt te zijn, raden we je niet aan het te vaak te doen. Aangezien het niet geweldig is voor je portemonnee, en je toch behoorlijk snel verleid bent door de heerlijke Daim cake of de Zweedse gehakballetjes. Wil je niet naar de Ikea maar hebt nu wel heel veel zin in een Daim taart? No worries, check dit recept even. You’re welcome!

Shop de look!

Beachgold
VAN DEN ASSEM.NL
€ 165,00

Sandro
DE BIJENKORF
€ 525,00

Scotch & Soda
SCOTCH & SODA
€ 239,95

Carlala Fashion
ARENDONK.NL
€149,99 105,00 

My Jewellery
MY JEWELLERY
€ 19,95

Fossil
HUDSON’S BAY 
€ 119,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop 

Bron: Libelle, Want | Beeld: GettyImages