Deze eigenschappen heb je van je moeder!

moeder

In elke levensfase kun je op ze rekenen, ze leren je lopen, fietsen, wassen, en je kan ze altijd op elk tijdstip bellen voor advies. We hebben het natuurlijk over moeders. Af en toe kan je niet met haar, maar zeker niet zonder haar. Dat kan waarschijnlijk ook komen door het feit dat jullie zoveel op elkaar lijken. Ook als jullie eerder water en vuur zijn, heb je wetenschappelijk gezien deze eigenschappen van haar geërfd.

Je intelligentie

Juist ja, je mag je moeder wel eens een high five geven. Van haar heb je namelijk je hersens gekregen, althans je intelligentie. Wetenschappers van Glasgow’s Medical Research Council Social and Public Health Sciences Unit hebben een research van 12.000 participanten tussen 14 en 22 jaar gehouden om erachter te komen wat je intelligentie vormt. De beste intelligentievoorspeller was het IQ van de moeders, het IQ van de participanten week maar 15 punten van de moeder’s IQ af.

Tere huidje

Ziet je moeder er geen dag ouder dan 25? You’re in luck! Jij later waarschijnlijk ook niet het zit in je genen, je DNA is 50% van je moeder en 50% van je vader. Het DNA dat invloed heeft op je verouderingsprocess wordt opgeslagen in de celkern, Mitochondia (kleine krachtcentrale in onze cellen die eten in energie omzetten) krijg je specifiek alleen van je moeder.

Controlfreak of coole kikker

Is je moeder een controlfreak? Grote kans dat je al weet dat jij op de dag vandaag ook bent… Het Journal of Neuroscience laat weten dat je dit namelijk ook mee krijgt van haar, op emotioneel gebied neem je veel van haar over.

Slaappatroon

Wetenschappers van de Univeristeiten in Warwick en Bazel hebben de breinactiviteit in de slaap van 191 kinderen gemeten. De kinderen van moeders met slaapproblemen vielen later in slaap en hebben een kortere diepslaapfase.

Menopauze

In 2011 hebben onderzoekers van het Engelse Insitute of Cancer Research een onderzoek bij 2000 vrouwen uitgevoerd. Hieruit is gebleken dat vrouwen wiens moeders vroeg of laat de menopauze ingingen, een zes keer grotere kans hebben dit ook te krijgen.

Shop de look!

Mango
DE BIJENKORF
€ 39,99

Set
DE BIJENKORF
€ 390,00

Guess
HUDSON’S BAY
€ 185,00

Scotch & Soda
SCOTCH & SODA
€ 79,95

Cluse
DE BIJENKORF
€ 99,95

Elie Saab
DE BIJENKORF
€ 54,50

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop 

Bron: Psychology Today, Libelle, Prima, TedEd, Daily Mail | Beeld: Unsplash