Roddel je met vriendinnen? Dan hebben jullie een hechte vriendschap!

roddelen

Roddelen; het kwaad over iemand spreken achter iemands rug om. Dit heeft een behoorlijk slecht imago gekregen, mede omdat ons altijd verteld werd dat roddelen niet mag. Maar waarom is het dan heerlijk als je samen met je vriendinnen zit om de flinke roddels uit de kast te trekken? Het heeft dus evolutionaire reden!

Het hielp ons overleven

We liegen niet, volgens wetenschappers van de University of Liverpool zijn onze hersenen gemaakt om te roddelen. Historisch gezien hielp het ons overleven. Toen leefden de mensen in kleine groepen samen, en het was een overlevingskunst om te weten wie je kon vertrouwen en wie niet. Als je van iedereen alles wist, waren je kansen hoger dat je zou overleven.

Maar hoe zit dat nu?

Nu is het al lang geen overlevingstruc meer, nu is het om een band te scheppen met je vrienden. Door te roddelen kom je er achter welke normen en waarden de persoon tegenover je belangrijk vindt. Het werkt als een soort sociale plaksel, je band wordt versterkt. Dus voordat je je er slecht over voelt, spreek met je vriendinnen af, trek een fles wijn open en weet dat het simpelweg in je genen zit!

Shop de look!

Josh V
JOSH V
€129,99 52,00 

Scotch & Soda
HUDSON’S BAY
€ 69,95

Set
DE BIJENKORF
€ 390,00

Nubikk
ARENDONK.NL
€ 199,99

Bering
DE BIJENKORF
€ 189,00

Anna + Nina
DE BIJENKORF
€ 54,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Psychology Today, R. I. M. Dunbar – Gossip in Evolutionary Perspective | Beeld: Unsplash