Aankopen waar je dus níet al je geld aan uit moet geven

header-miskopen

Als er iéts is in de wereld waar wij vrouwen intens gelukkig van kunnen worden, is het wel winkelen (hier hebben we zelfs waterdicht bewijs voor). Helaas doen we ook flink wat miskopen in ons leven, dit zijn fouten die we tijdens het winkelen keer op keer weer opnieuw schijnen te maken. Maak ook jij je hier regelmatig schuldig aan? Lees dit en onthoud: deze items koop je tijdens je volgende shopsessie gewoon niet, nooit meer.

#Het allerlaatste item, niet in je maat

Je wilt die schoenen al ZOLANG en eindelijk heb je ze gevonden, niet in jouw maat. Je houdt jezelf voor dat je ze moet kopen, omdat het écht je laatste kans is. Nee, doe het niet. Wanneer ze niet passen zitten ze vreselijk en trek je ze toch niet aan. Gewoon lekker laten staan in de winkel dus, scheelt je geld en pijnlijke voeten.

#Iets wat je al tien keer hebt, nét even anders

Je houdt jezelf voor dat het echt nodig is om vijf verschillende witte blousjes te hebben, voor als die andere allemaal in de wasmachine zitten. Dezelfde items heb je echt niet nodig en zijn puur geldverspilling, vaak draag je er toch maar een.

Naamloos-1

#Iets wat jeukt, prikt of pijn doet

Niet lekker zittende kleding is ontzettend irritant en zorgt er uiteindelijk voor deze aankopen toch altijd eenzaam en alleen in de kast blijft hangen.

#Een item waar je eigenlijk over twijfelt

De regel is heel simpel, bij twijfel gewoon niet doen. Je hoort een gat in de lucht te springen bij het zien van je nieuwe aankopen, niet te speculeren of die rok nou eigenlijk wel kan naar je werk. In wat voor situatie dan ook, als je twijfelt over een item kun je het beter ook gewoon niet kopen.

Print ‘m uit of lijst het in, deze lijst neem je mee tijdens je volgende dagje winkelen. Wij verzekeren je: dit zal je een hoop geld besparen.

>> 10 shoppingtips voor low budget tijden
>> Zo bespaar je geld tijdens het shoppen

Beeld: Pinterest