Curvy? ASOS #MakeMeACurveModel contest!

Spotlight ASOS contest

Hoewel de modewereld nog geregeerd wordt door superskinny modellen, zijn er gelukkig ook steeds meer plus size modellen die flink aan de weg timmeren. Ze zijn misschien nog niet zo bekend als een Kate Moss of Cara Delevingne, maar werken net als deze dames in de top van de modellenwereld.

Kijk maar naar een Jennie Runk, het bikinimodel voor H&M, ANTM-winnares van vorig jaar Whitney Thompson, topmodel Ashley Graham of celebs als Kelly Brook.

Jennie over de foto’s van H&M en de reacties toen: “Dit is exact wat ik wilde bereiken, vrouwen laten zien dat het oké is om je goed in je vel te voelen, zelfs als je niet beantwoordt aan de heersende normen van de zogenaamde ‘perfectie’.”

Haar boodschap is ook vooral voor tienermeisjes bedoeld. “Ons uiterlijk is verschillend, maar we voelen de druk om er allemaal hetzelfde uit te blijven zien, wat onmogelijk is. Had ik dat maar geweten toen ik 13 was. Dan was ik waarschijnlijk niet zo jaloers geweest op al die meisjes die door hun vriendje op de schouders konden worden gedragen.”

ASOS Simone Charles

ASOS #MakeMeACurveModel

ASOS heeft al enige tijd een plus size collectie en roept curvy ladies opnieuw op via een Instagram een selfie te plaatsen met de hashtag #MakeMeACurveModel. Winnares van vorig jaar Simone Charles sleepte verschillende contracten in haar pocket en kan haar geluk niet op. De winnares krijgt een contract nij het modellenbureau Models 1, je wordt model in de nieuwe campagne van het Engelse modelabel én je mag shoppen!

Plus size

Styletoday selecteert een aantal succesvolle plus-size modellen. Opvallend is dat een ‘plus size‘- maat vaak nog steeds een droommaat is voor de meeste vrouwen. Dat zij ‘plus size‘ genoemd worden geeft eigenlijk dus aan dat een size zero nog steeds de standaard is.

Model Ashley Graham kwam in opspraak toen ze kritiek gaf op een verbannen foto van haarzelf in een bikini. Haar reactie: ‘Victoria’s Secret modellen staan op alle campagnes in niets verhullende bikini’s, maar als een iets vollere vrouw er opstaat, wordt het onmiddellijk gecensureerd.’

Beeld: Getty Images & lookbooks