7 tips om schoendraagleed te verzachten

Een schoen maakt de outfit, dat is gewoon een feit. Heerlijk om met nieuwe pareltjes de deur uit te wandelen. Helaas is het ook herkenbaar dat deze ‘heerlijkheid’ als snel kan veranderen in ondraaglijke pijn en andere onsmakelijkheden. Dit hoeft niet te betekenen dat jij je schoenen te klein hebt gekocht, maar dat je ze gewoon nog even moet inlopen. Iets wat bij stoere boots bijvoorbeeld vaak het geval is.  Zo zit ik, as we speak , zonder schoenen achter mijn bureau. Yes I did it again, I bought shoes again! Geen tijd en zin om te wachten tot je schoenen lekker zitten? Check dan vooral de volgende tips. Succes gegarandeerd!

Yes I’m a Shoe-aholic. I don’t need help.

1. Schuurpapier

Lekker schuren meid! Te nieuwe schoenen, die tevens vaak nog errug glad zijn, kunnen wel een flinke schuurbeurt gebruiken. Jij misschien ook? Maar in dit artikel gaan we het gewoon even over je schoenen hebben. Met een grof stuk schuurpapier kun jij easy peasy je zolen minder glad boenen. Geen uitglijd gevaar voor jou meer en dit loopt meteen een stuk comfortabeler.

2. Trucje met de tenen

High heels zijn prachtig, hier komen je enkels altijd zo mooi uit. Mannen worden er wild van! Toch weten wij vrouwen dat het ook killer heels kunnen zijn. Een gelegenheid op de planning, waar jij op mooie hakken de show wilt stelen? Bind dan je derde en je vierde teen samen met een pleister of met tape. Hierdoor voorkom je dat de bal van je voet pijn doet.

3. Babypoeder

We snappen dat als je nog geen kiddo’s hebt, dit niet standaard in huis hebt. Maar met het kopen van babypoeder kun je niet vroeg genoeg beginnen. Met sommige nieuwe schoenen hoor je het nieuwe er vanaf. Als Spongebob loop je dan met je piepende en krakende schoenen door de gangen. Irritant voor jou, maar ook zeker voor de mensen om je heen. Babypoeder is the answer! Doe een beetje op de bodem van je schoenzolen, of onder de binnenzool (mocht je hierbij kunnen komen) en het gepiep verdwijnt als sneeuw voor de zon.  Oh en niet geheel onbelangrijk je zweetkakkers ruiken naar roosjes.

4. Deodorant 

Kijk! Als het goed is heb je dit wel in huis, maar bij deze tip gaat het wel op specifieke ‘gel deodorant’, dus niet de spuitbus variant. De old school gel deodorant helpt je poezelige voetjes beschermen tegen eventuele blaren. Smeer wat van dat spul aan de binnenkant van je schoen ter hoogte van je hiel en hak en je kunt er weer tegenaan!

5. Kranten & Leerspray

Last van schoenen, die te strak zitten om je kuiten? Dan is dit de oplossing. Spuit je lederen laarzen in met leerspray en doe er lading leesvoer van oude kranten in totdat de schacht onder spanning staat. Geef je laarzen en jezelf een nachtje rust en jullie worden weer dikke vrienden!

6. IJsblokzakjes

Last van strakheid bij de tenen en daardoor vervelende krampjes. Doe in elke schoen een waterdicht zakje met ijsblokjes en laat deze tot vlak voor het dragen in je schoenen zitten. It works like magic! 

7. Dikke sokken & Föhnen

Ja dit is toch wel de meest geliefde tip voor het inlopen van je nieuwe schoenen. Een tip die ik dus nog even moet uitvoeren… Trek je dikste paar sokken aan (skisokken bijvoorbeeld), trek je schoenen weer aan en zet de föhn op de plekken waarvan je weet dat ze pijn gaan doen. Door de warmte rekt de schoen en het leer een beetje op en zal de ruimte op die plekken wat aangenamer voelen naar de vorm van jou voet.

Let’s go shopping!

Reebok Classics 
OTTO

€89,99

PS Poelman
SCHUURMAN SCHOENEN
€119,99

Only 
OTTO

€39,99


Dr. Martens
DE BIJENKORF
€170,-

Skechers
NELSON
€64,99

Mango
DE BIJENKORF
€49,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

5x onze favoriete sieradentrends van het moment
7 belangrijke food trends van het moment
All time favourites: de mooiste interieurtrends op een rij

Bron: Metronieuws
Beeld: Unsplash