DIY: cropped & shredded shirt

We love de toffe ripped en shredded shirts van Urban Outfitters en UNIF. Maar om nou meer dan 50 euro neer te leggen voor een compleet kapot shirt…  Des te meer reden om zelf aan de slag te gaan. Wij laten je zien hoe je je oude shirt net zo mooi aan flarden scheurt. Bekijk de DIY!

 

 

Benodigdheden: oversized shirt, schaar en pincet.

Stap 1 Grote armgaten
Customize je oversized shirt in een coole dropped armhole croptop. Bekijk eerst hoe diep je de armgaten wil hebben. Knip de armgaten in de gewenste grote af. Dit hoeft niet netjes, want we willen juist een effect van een kapot en gedragen shirt. Hoe slordiger, hoe beter!

Stap 2 Croppen
Knip je shirt korter om er een croptop van te maken. Pas het shirt aan en kijk hoe kort je je croptop wil hebben. Trek ‘m weer uit en knip het op de gewenste lengte af.

Stap 3 Gaten
Tijd voor de gaten. Maak waar je de gaten wil wat kleine knipjes. Voor grotere gaten is het een aanrader om deze aan de onderkant van het shirt te maken. Dit is makkelijker te “shredden” en geeft een mooi effect.

Stap 4 Shredden
Zodra je alle gaten hebt geknipt, is het tijd om te gaan shredden. Trek de draden aan de rand van het gat er uit. Dit kun je doen met je vingers of met een pincet. Dit klusje kost even wat tijd, maar zodra je wat draden er uit hebt gaat het steeds sneller. Hoe meer draden je er uittrekt hoe heftiger de “shredded hole”.

Bekijk een mooie DIY met een oversized Disney shirt.

Ga jij aan de slag met deze DIY of koop je toch liever een kant en klaar kapot shirt? 

Heb je de groove te pakken en wil je meer shirts om te customizen? Bekijk dan ook:
DIY cut out back shirt
Selfmade trend: cut out T-shirt