Easy peasy: anti-regen tips

Wij vrouwen weten als geen ander hoe het is om veel te weinig tijd te hebben. Werk, familie en vrienden, hobby’s. De dag lijkt wel in een seconde voorbij te zijn terwijl je nog zoveel moet doen! Om de dagelijkse dingen wat makkelijker te maken schrijf ik speciaal voor jullie wekelijks een rubriek om het leven wat aangenamer te maken. Wat makkelijker. En niet te vergeten: ook leuker! Easy peasy dus. Deze week lekker toepasselijk omdat het bijna herfst is en het weer steeds slechter wordt: regen.

Het najaar is altijd een dingetje. Het heeft veel voordelen maar, zoals elk seizoen, ook wat nadelen. Voordeel: buiten ziet het er veel leuker uit en de mooiste najaarskleding komt in de winkels te hangen. Yay! Nadeel: regen, regen en nog eens regen. Het wordt steeds kouder en natter. Bah! Om nog een beetje droog en flawless over te komen heb ik voor jou wat handige tips om die stomme regendagen vlekkeloos te laten verlopen.

Check continue buienradar

Houd continue de weer-apps in de gaten en zorg ervoor dat jij je dagschema hier een beetje op aanpast. Het zou namelijk zonde zijn als je net buiten bent en het begint te regenen. Ook wil het weleens voorkomen dat het openbaar vervoer storingen krijgt door het slechte weer. Houd hier dus ook zeker rekening mee. Niets vervelender dan stil staan op een koud, grauw station terwijl je gewoon 20 minuten langer in je warme bed kon blijven liggen. Met een beetje mazzel heb je ook de mogelijkheid om thuis te werken dus maak hier zeker gebruik van!

Wees erop voorbereid

Wees voorbereid op heel veel regen. Extra sokken, ondergoed of zelfs extra outfits zijn je lifesaver als je helemaal doorweekt op je werk aankomt. Ook is het verstandig om voor kledingstukken te kiezen die gemaakt zijn van leer. Dit wordt namelijk minder nat dan je oude vertrouwde spijkerbroek. En daarnaast is leer dit seizoen ook weer helemaal hot. Win-win dus! Meer zin in een rokje of jurkje? Panty’s zijn je beste vriend omdat ze het water niet doorlaten en dus veel sneller drogen. Vet handig! En natuurlijk is een knappe regenjas niet overbodig bij een natte dag. Heb je er nog geen een? Scroll dan even naar beneden voor de leukste regenjassen van nu.

Happy thoughts

Ondanks de leuke najaarscollectie wordt ons humeur niet veel beter als het uiteindelijk begint te regenen. Het ziet er buiten grauw en depressief uit en de kou wilt ook niet meewerken. In plaats van boos naar buiten te kijken, kun je beter leuke gedachtes hebben. Zorg er daarom voor dat je een leuke playlist hebt met allemaal happy songs of boek alvast je vakantie voor volgend jaar. Met iets leuks in het vooruitzicht ben je die regen allang weer vergeten. Vakantiefoto’s van vorig jaar terugkijken telt ook!

LEES OOK:

Easy peasy: winkelen kan sneller dan je denkt!

Beeld:  IMaxTree