Easy peasy: geen zere voetjes meer door nieuwe schoenen

Wij vrouwen weten als geen ander hoe het is om veel te weinig tijd te hebben. Werk, familie, vrienden en hobby’s. De dag lijkt wel in een seconde voorbij te zijn terwijl je nog zoveel moet doen! Om de dagelijkse dingen wat makkelijker te maken schrijf ik speciaal voor jullie wekelijks een rubriek om het leven wat aangenamer te maken. Wat makkelijker. En niet te vergeten: ook leuker! Easy peasy dus. En deze week hebben we een onderwerp dat iedereen ooit wel eens heeft meegemaakt: zere voeten na het dragen van nieuwe schoenen. So annoying!

Schoenen zijn je beste vriend. Begrijp me niet verkeerd want ik hou van schoenen en vooral schoenen kopen. Maar hoe vaak hebben we het niet meegemaakt dat we na een dagje intens shoppen ontzettend zere voeten hadden? Met blaren en alles erop en er aan. Super onhandig! Vooral als je van plan was om die nieuwe pareltjes vaker te dragen, je hebt ze namelijk niet voor niets gekocht! Zere voeten kan betekenen dat je schoenen te krap zitten of niet zo goed passen als je dacht. Soms is het een kwestie van inlopen. Maarja, wie heeft daar nu tijd voor? Om deze vervelende dingen niet meer te hebben, heb ik voor jou tips om nieuwe schoenen super makkelijk in te lopen. En je hoeft er geen stap voor te zetten. Dus toedeloe zere voetjes en blarenpleisters!

Blow your pain away

Schoenen zijn in het begin altijd wat strakker dan als je ze een paar keer gedragen hebt. Om dit proces te versnellen heb je eigenlijk maar twee dingen nodig: een föhn en dikke sokken. Say again? Dit is super effectief als je snel naar je werk moet maar toch je nieuwe schoenen aan wilt. Het werkt als volgt: stap met de dikke sokken in je nieuwe pareltjes en föhn met de middelste hitte stand op het gedeelte wat soepeler moet worden. Dit is meestal de punt of bij de hak. Maar pas op dat je nieuwe goodies niet opgaan in rook! Niet elk materiaal is namelijk bestand tegen de hitte…

The cold never bothered me anyway

Durf je het niet aan met de föhn? Snappen we! Daarom hebben we nog een tip die net wat makkelijker en veiliger is. Vul een plastic zakje met water en stop deze in je schoen. Het enige wat je moet doen is het in de vriezer stoppen en het een nachtje laten staan. Easy! Pas er wel op dat je het zakje water alleen op de plekken legt dat echt veel te krap is zoals de punt en hak. Het water gaat namelijk uitzetten waardoor de schoen mee gaat vormen. En je wilt natuurlijk niet het probleem hebben dat ze te groot zijn geworden!

Wondermiddel Vaseline

Wie kent het wondergoedje Vaseline niet? Het is overal handig voor en helpt ook zeker bij zere voetjes. Smeer het op de plekken waar jij snel blaren krijg (zoals je hak en teen) en je bent klaar! De vaseline zorgt er namelijk voor dat alles iets beter glijdt, en niet al te onbelangrijk, het zorgt ervoor dat je tere huidje geen direct contact heeft met je schoen. En dus ook geen wrijving waar je die vervelende blaren van krijgt. Super handig!

Neem voor de zekerheid altijd in het begin wat pleister mee en een paar extra schoenen!

Koop hier alle producten voor het uitlopen van je nieuwe pareltjes!

Remington
WEHKAMP
€52,00

Bonprix
BONPRIX
€7,99

Collonil
DE BIJENKORF
€34,95

Hansaplast
WEHKAMP
€5,64

Dune London
DE BIJENKORF
€95,00

Hema
HEMA
€5,00

LEES OOK:

Easy Peasy: winkelen kan sneller dan je denkt
Easy Peasy: Anti-regen tips

Beeld: ImaxTree