Easy peasy: winkelen kan sneller dan je denkt!

Wij vrouwen weten als geen ander hoe het is om veel te weinig tijd te hebben. Werk, familie en vrienden, hobby’s. De dag lijkt wel in een seconde voorbij te zijn terwijl je nog zoveel moet doen! Om de dagelijkse dingen wat makkelijker te maken schrijf ik speciaal voor jullie wekelijks een rubriek om het leven wat aangenamer te maken. Wat makkelijker. En niet te vergeten: ook leuker! Easy peasy dus. Deze week gaat het over een onderwerp waar de meningen behoorlijk verdeeld over zijn. You either love it or hate it: shoppen!

Menig vrouw, waaronder ondergetekende, staat er om bekend een enorme voorliefde te hebben voor shoppen. Maar er zijn genoeg vrouwen waarbij shoppen een echte nachtmerrie is. Het duurt vaak te lang en de winkels zijn zo klein dat je moeilijk voor- en achteruit kan. Zonde van je tijd dus. Een webshop biedt hierbij natuurlijk een uitkomst, maar voor de vrouw die echt naar de winkel wilt gaan: tips om het shopproces snel en makkelijk te doorlopen! Lees gauw verder.

I could give up shopping but I am not a quitter

De knokkeltest

Hoe vaak hebben wij vrouwen niet in het pashokje gestaan met een kledingstuk waarin elk vetrolletje, putje of rimpel te zien was? It’s the worst thing. Dit is natuurlijk niet heel fijn voor je zelfbeeld en zorgt ervoor dat shoppen er niet leuker op wordt. De tip is heel easy: maak van je hand een vuist waardoor je knokkels op je hand goed te zien zijn. Ga nu onder je jurk, broek of shirt en kijk of de knokkels te zien zijn. Zijn deze goed te zien? Dan zie je waarschijnlijk elke vetrol en putje ook. Dit scheelt weer tijd omdat je weet dat je het dus niet hoeft te passen.

Broeken passen

Een broek passen is het vervelendste wat er bestaat tijdens het winkelen. Je moet je namelijk half uitkleden en meestal verschilt de maat in elke winkel. Ain’t nobody got time for that. Ook zijn de pashokjes vaak klein waardoor eventuele jumping jacks in je spijkerbroek een onmogelijke missie wordt. Om dit te voorkomen hoef je eigenlijk alleen maar één simpel trucje uit te halen: pak de broek aan de bovenkant vast, zoals het op een hanger hangt. Wikkel vervolgens de bovenkant om je nek heen. De broek past als de punten elkaar precies aanraken.

Wil je ook weten wat de hoogte van de broek is? Maak van je duim en wijsvinger een L-vorm en houdt deze bij de knoop en onder de rits waar de broekspijpen beginnen. Is het langer dan de ruimte tussen je duim en wijsvinger? Dan is het een high waisted broek.

Shoptijden

Drukke winkels zijn een absolute no go tijdens een snelle shopsessie. Kom daarom tussen 10:00 uur en 12:00 uur of na 16:00 uur. Op deze momenten is het rustiger dan de rest van de dag en zullen de pashokjes ook vrij zijn. Ook is het handig om te kijken wanneer je favoriete winkel de voorraad weer aanvult. Op deze momenten is het namelijk ook rustiger.

✰ Zin om online te shoppen? Shop in de STYLETODAY shop

LEES OOK:

Trending tuesday: de leukste haarbandjes van dit moment
Dit is een niet te missen gadget voor iedere hardwerkende vrouw

Beeld: IMAXTREE