Front row @ Burberry Prorsum Londen Fashion Week

Niet alleen via de site was de show live wereldwijd te volgen. Mobiele gebruikers konden via een speciale applicatie meer informatie ontvangen over de collectie. En in de net geopende Burberry flagshipstore in Regent Street heette hoofdontwerper Christopher Bailey middels een persoonlijke boodschap op een scherm de vijfhonderd speciaal genodigden welkom voor zijn show.

De collectiepresentatie, wederom gehouden in Hyde Park, trok meer dan 1500 gasten (!) waaronder Anna Wintour, Mario Testino, Tali Lennox, Laura Bailey en Dita Von Teese. Bailey zette de afgelopen jaren het luxe modelabel weer op de kaart en ook dit keer stelde hij ons niet teleur. 

De show was een explosie aan kleur met de karakteristieke trenchcoat als, hoe kan het ook anders, rode draad binnen de collectie. De jas passeerde de revue in verschillende gedaantes waaronder groen kant en diverse metallic tinten. Opvallend waren ook de felgekleurde en metallic tops, jurken en capes. “Ik wilde het speels, brutaal en vrolijk met kleuren zo intens dat je ze wilt uitwringen”. En dat is hem meer dan gelukt.